Dudić: Ne možemo se vaditi ni na šta, pobijedila je noćas moćnija i bolja ekipa

Sarajevo razbijeno u Mostaru

Dudić: Ne možemo se vaditi ni na šta, pobijedila je noćas moćnija i bolja ekipa

Edmir Škorić

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH Zrinjski je nadigrao ekipu Sarajeva i na kraju slavio sa 4:1.

Sarajevo je povelo u Mostaru, ali onda je primilo četiri gola, od čega je jedan bio s penala koji je izazvao dosta bure jer je u najmanju ruku diskutabilan.

Ipak, trener Sarajlija Feđa Dudić nije želio da traži alibi, svjestan da je večeras nadigrana njegova ekipa i da je pobijedio kvalitetniji sastav.

"Ne možemo se vaditi ni na šta. Pobijedila je bolja ekipa, sve je bilo na njihovoj strani, na kraju je moglo biti i gore po nas. Imali smo dobro otvaranje, ali nakon penala smo pali", rekao je Dudić, dodavši:

"Ostali smo bez Muse, izgleda da ćemo biti bez njega na duži period".

Za razliku od Dudića, njegov kolega s druge strane, Sergej Jakirović, mogao je da bude daleko zadovoljniji.

"Dobro smo ušli u utakmicu, desi se greška i primimo gol. Ali igrali smo našu igru, pokazali smo jedan evropski fudbal, vidi se iskustvo iz Evrope. Pokazali smo i karakter i da možemo igrati na visokom nivou kada je normalan teren", rekao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo dovoljno igrača u rotaciji, nije to problem. Veći problem su zamjenski tereni, pogotovo ako padne kiše. Morali smo odgađati, ali moramo poštivati naše prvenstvo i bez obzira na sve moramo biti ozbiljni", istakao je Jakirović.

Aktuelni prvak BiH u srijedu će u zaostalom meču gostovati Slobodi u Banovićima, dok Sarajevo za vikend dočekuje Široki Brijeg.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
E cuj Torpedasa zakinuo ih 4 gola sudija kakvi blamovi
9 11
user1613662710
Satrao ih Zrinjski
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi