Foto - Screenshot

Zanimljiva izjava bh. veznjaka

Miralem Pjanić je večeras saopštio veliku odluku za karijeru

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić (32) na dobar je način otvorio sezonu u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bh. veznjak prije nekoliko dana je pojačao ekipu Al Sharjaha, a u debiju je pogodio s 11 metara u pobjedi svog tima od 3:0.

Pjanić je odradio odličan meč. Dominirao je na sredini terena i nakon utakmice je bio zadovoljan utakmicom koju je odradio. Istakao je kako se još navikava na vrijeme i novi grad.

"Najbitnija je pobjeda. Sretan sam zbog gola. Tu sam tek 2-3 dana, adaptiram se na novi dom, novo vrijeme. Nije lagano jer je vrućina velika. Bit će to dobro u narednom periodu", rekao je Pjanić i dodao je:

"Sretan sam što sam došao ovaj klub. Vjerujem da imamo ekipu za osvajanje lige i svih mogućih trofeja. Donio sam veliko iskustvo i saigrači mogu računati na mene".

Cilj su trofeji. Al Sharjah je kandidat za sami vrh tabele.

"Moj je cilj da slavimo na kraju sezone. Prethodnih godina sam osvajao trofeje i želim to ovdje nastaviti. Imam mentalitet pobjednika. Sezona je duga, bit će teško, ali kao što sam rekao, bit ću spreman za ovu sezonu".

Pjanić je otkrio i zašto je došao u Emirate, a izjavom je potvrdio da namjerava u klubu ostati u narednim godinama.

"Odabrao sam tim jer su me stvarno željeli. Projekat mi se dopao. Trener ima pobjednički mentalitet. Ovdje sam došao da ostanem dugo, volim ovu državu i mjesto. Želim pomoći iskustvom mladim igračima. Mogu računati na mene", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Pjanić je u bogatoj karijeri pored Barcelone odakle je došao u Emirate igrao još za Juventus, Bešiktaš, Romu, Lyon i Metz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.