Debi iz snova za Miralema Pjanića

Gol bh. fudbalera

Debi iz snova za Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić pogotkom je debitovao za Al Sharjah.

Bh. veznjak debituje danas za svoj novi klub i odmah je postigao pogodak u duelu protiv Bani Yasa

Igrala se 38. minuta kada je Paco Alcacer oboren u kaznenom prostoru, a loptu je na 11 metara namjestio Pjanić.

Golman Bani Yasa bio je na lopti, ali udarac je bio dovoljno jak za pogodak od 1:0.

Podsjetimo, Miralem Pjanić je prije nekoliko dana postao član Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Stigao je iz Barcelone kao slobodan igrač. Katalonskom klubu oprostio je dvije preostale godine ugovora jer nije želio još jednu sezonu provesti sjedeći na klupi za rezerve.

Na kraju se odlučio za egzotičnu destinaciju. Odabrao je odlazak u Emirate i predgrađe Dubaija, gdje će imati zaista fenomenalne uslove za život i treninge.

Kvalitet fudbala je naravno mnogo slabiji nego u Evropi. Međutim, bolje je igrati bilo gdje, nego grijati klupu velikana, pa barem to bila i Barcelona.

Pjanić je bogatu fudbalsku karijeru počeo u francuskom Metzu. Igrao je potom za Lyon, Romu, Juventus, a od 2020. godine bio je član Barcelone za koju je odigrao samo 30 mečeva.

Top Komentari

think
Jači je turnir u Bužimu nego ova liga al haj..
4 5
user1662196403
....jedva i tamo :)
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi