Završna faza radova

Počelo postavljanje travnjaka na stadionu 'Rođeni'

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

FK Velež uskoro će konačno domaće utakmice igrati na svom stadionu 'Rođeni'.

Rekonstrukcija terena na ovom stadionu ulazi u samu završnicu. Danas je počelo postavljanje travnjaka i očekuje se da će uskoro sve konačno biti završeno.

Radovi na terenu počeli su još sredinom juna. Prvobitno je bilo predviđeno da će oni biti završeni u augustu, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Svi rokovi su probijeni. Kasni se više od mjesec dana i danas je konačno počelo s postavljanjem posljednjeg sloja.

Stadion Rođeni tako će postati prvi koji će dobiti novu podlogu u sklopu projekta UEFA i NSBiH koji osigurava nove terene za 12 stadiona u Bosni i Hercegovini.

Prvi meč na novom terenu Rođeni bi trebali odigrati početkom oktobra kada je zakazan duel s ekipom HŠK Posušje.

Podsjetimo, izabranici Amara Osima domaće utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrali su na stadionu GOŠK-a u Gabeli.

Velež nije jedini tim koji će uskoro dobiti novi teren. Završni radovi su na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu Tušanj u Tuzli, a radi se i na renoviranju terena stadiona Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uskoro će početi i radovi na terenu stadiona HŠK Zrinjski, a novi travnjaci će biti postavljeni na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju.

Tako će bh. timovi koliko-toliko imati bolje uslove za igru i to bi svakako moglo poboljšati kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.