Nazire se novi termin za mostarski derbi
FOTO: A. Čaušević

Ništa od 24. septembra

Nazire se novi termin za mostarski derbi

Haris Zilić

Zakuhava se i sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Do kraja polusezone očekuje nas dosta zanimljivih sureta, ali i nekih zaostalih.

Tako ćemo mostarski derbi Veleža i Zrinjskog gledati u mjesecu oktobru, a ne 24. septembra kako je bilo prvobitno zakazano.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, duel mostarskih rivala trebao bi se odigrati 12. oktobra (srijeda).

U pitanju je zaostali meč 6. kola, koji je odgođen zbog obaveza Zrinjskog u Evropi.

Obzirom da poočinje postavljanje travnjaka na stadionu Rođeni i da se radovi bliže kraju, izvjesno je da bi se mostarki derbi mogao odigrati na stadionu Veleža.

Zrinjski ima paklen raspored jer imaju dosta zaostalih mečeva, a derbi sa Veležom će biti vrhunac paklenog raspored koji su čini se Plemići spremno dočekali.

U jučerašnjoj zaostaloj utakmici savladali su Slobodu sa 0:1, dok u ranije u redovnom kolu sa 4:1 bili bolji od Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Velež je u dobrom ritmu, ekipa je podigla samopouzdanje sjajni trijumfom protiv Tuzla City rezultatom 4:0.

Ovome dodajmo da je Velež trenutno domaće utakmice igra na stadionu "Perica-Pero Pavlović", dok traju radovi na stadionu Rođeni.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nek bude, satarimo ih na hibridnom travnjaku.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi