Da li je ovo bio penal?

U Barceloni bijesni jer smatraju da ih je sudija žestoko oštetio protiv Cadiza

Endin Čaušević

Cadiz i Barcelona igraju trenutno meč petog kola španske La Lige.

U okršaju ovih klubova u prvom poluvremenu nismo vidjeli golove iako je bilo nekoliko dobrih prilika.

Očekivano dominirala je Barcelona koja je imala dvije velike prilike u prvom dijelu preko Raphinhe i Memphisa Depayja, ali je Cadiz nekako uspio da zadrži svoju prednost.

Međutim, detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme desio se u 38. minuti utakmice kada su gosti tražili penal.

Alejandro Balde je pao u kaznenom prostoru Cadiza nakon duela s jednim od igrača ovog tima, ali se glavni sudija nije oglašavao.

Xavi je negodovao zbog takve odluke i tražio je od sudije da se konsultuje s VAR sobom jer je bio siguran da je to bio penal za njegov tim.

No, glavni sudija Del Cerro je to samo ignorisao i vjerovao je da je donio pravu odluku i pokazao je da se utakmica nastavi.

I navijači Barcelone vjeruju da je njihov tim oštećen u ovoj situaciji, a ovaj detalj postao je hit na društvenim mrežama.

Kontakta između Baldea i igrača Cadiza je bilo, a da li je to bilo baš za najstrožiju kaznu procijenite samo kada pogledate sporni detalj s ove utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da Barcelona igra u dosta izmijenjenom sastavu jer Xavi želi da odmori svoje najbolje igrače za utorak i veliki derbi u Ligi prvaka kada će njegov tim gostovati ekipi Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.