Foto - EPA

Trijumf protiv Atletica

Real izgleda nezaustavljivo: Kraljevi utišali prepun stadion velikog rivala

Midhat Šljivak

Real Madrid je u velikom gradskom derbiju savladao Atletico na Wanda Metropolitano stadionu. Bilo je 2:1.

Kraljevi su rutinski i mnogo lakše od očekivanog savladali velikog gradskog rivala. Jorgandžije su većim dijelom meča bile potpuno bezopasne.

Imao je Atletico dobru šansu na otvaranju utakmice. Felipe nije bio precizan nakon prekida, a zatim Real iz prve svoje šanse stiže do pogotka.

Igrao se 18. minut kada su Kraljevi stigli do prednosti. Aurelien Tchouameni je sjajno uposlio Rodryga, a mladi Brazilac pogađa mrežu Atletica za prednost Reala od 1:0.

Atletico je u 25. minuti imao dobar pokušaj i preko Griezmanna. Dobro je Francuz šutirao, ali Courtois sjajno brani.

Potom je Real zaprijetio preko Vinicusa. Oblak je to uz pomoć stative odbranio, a zatim u 36. minuti gosti dolaze do 2:0. Federico Valverde dobro prati akciju i pogađa za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Real otišao u defanzivu i izgledalo je kao da problema u osvajanju tri boda neće biti.

Ipak, jedan kiks Kraljeva vratio je Atletico u igru. Nakon kornera Mario Hermoso ramenom pogađa za 1:2.

Očekivano, strasti su se potom uzburkale. Carvajal i Hermoso su imali obračun u finišu i dobili su kartone.

Hermoso u nadoknadi dobija i crveni karton. Atletico nije uspio napraviti ništa pred golom i ostalo je 2:1 za Kraljeve koji imaju šest pobjeda iz šest utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Atletico Madrid - Real Madrid 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.