Foto - Screenshot

Joao Felix u centru pažnje

Potpuni raspad sistema u Atleticu: Ljudi mu pružili sve, a on im vraća bezobrazlukom i bahatošću

Midhat Šljivak

Madridski Atletico očigledno ima ogromnih problema unutar tima.

Dugogodišnji trener Diego Simeone kao da je izgubio svlačionicu, a dokaz tome je večerašnja scena s derbija protiv Real Madrida.

Glavnu ulogu u sceni imao je portugalski fudbaler Joao Felix. Najskuplje pojačanje kluba u historiji morao je na klupu nakon sat vremena igre.

Diego Simeone odlučio je da upravo njega izvadi iz igre. Na klupu je otišao i Rodrigo De Paul, a u igru su ušli Matheus Cunha i Alvaro Morata.

To se nije dopalo Felixu. Odlučio je da se ne pozdravi s trenerom Simeoneom, a zatim je odjurio prema svlačionici.

Mlada zvijezda tako je iskazala nezadovoljstvo što je napustila meč. Njegovo bahato ponašanje zgrozilio je navijače Atletica i smatraju da ovakvim potezima nema mjesta u njihovom timu.

Nekoliko minuta kasnije Joao Felix se ipak pojavio na klupi. I dalje je iskazivao veliko nezadovoljstvo, ali realno ništa u večerašnjem meču nije ni pokazao.

Joao Felix za jednog napadača igra veoma skroman fudbal ove sezone. Odigrao je osam utakmica i upisao je tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skromno za momka koji je 2019. godine plaćen nevjerovatnih 130 miliona eura.

Napomenimo da je Real Madrid večeras lagano stigao do tri boda na Wanda Metropolitano stadionu. Bilo je 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.