Krenulo je

Sjajne vijesti iz Mostara: Postavljen teren na stadionu Veleža

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Odlične vijesti danas nam dolaze iz Mostara.

Naime, stadion Veleža prvi je u Premijer ligi na kojem je postavljen novi hibridni travnjak u sklopu najznačajnijeg projekta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji se radi u saradnji sa UEFA-om i lokalnim zajednicama.

U "moru" ne tako dobrih vijesti u posljednje vrijeme vezanih za bh. fudbal, ova iz Mostara dolazi kao pravo osvježenje i sasvim sigurno kada se projekat finišira, biće to historijski dan za naš fudbal.  Pored travnjaka u Mostaru očekuje se da ubrzo travnjaci budu postavljeni na stadionima u Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu.

Dakle, travnjak je postavljen, a u toku je spajanje dijelova travnjaka što bi trebalo biti gotovo u naredna dva ili tri dana. Paralelno s tim, kopaju se i temelji za postavljenje golova, kao i kanalići za odvodnjavanje.

Nakon toga, planirano je da se postave i nove, moderne, klupe za rezervne igrače i službena lica.

Utakmica između Veleža i Posušja odigrat će se u Gabeli, dok bi prvi meč Velež na svom stadionu koji ima novo ruho trebao odigrati 5. oktobra i to protiv gradskog rivala Zrinjskog. Radi se o zaostaloj utakmici.

Naš fotoreporter danas je bio na stadionu Rođeni i zabilježio kako to sve trenutno izgleda, a što i vi možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

Vidjet ćemo da li će izabranici Amara Osima na svom novom travnjaku krenuti redati bolje rezultate. U posljednjih sedam utakmica imaju samo jednu pobjedu, ali i samo jedan poraz uz pet remija.

Trenutno se mostarski tim nalazi na osmom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 12 osvojenih bodova iz deset utakmica uz gol razliku 11:9. Rezultat je to s kojim navijači Veleža nisu zadovoljni nakon igranja u Evropi i osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, ali mogu ih ohrabriti igre u posljednjih par utakmica, te sve bolji zdravstveni bilten ekipe. 

Podsjetimo, u posljednjoj utakmici Velež je imao više od igre protiv Sarajeva u utakmici koja je igrana prije dva dana u Gabeli, no pobjeda je izostala, završeno je 1:1.

Naredni meč planiran je za prvi oktobar, a radi se o već spomenutoj utakmici 12. kola u kojoj će Osim i njegovi izabranici  u Gabeli dočekati Posušje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Terena što se tiče, radi se još na Koševu (Sarajevo), Tušnju (Tuzla), te Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a infrastrukturu poboljšavaju i Sloga (Doboj), Igman (Konjic) i Posušje.

No, to nije sve, odnosno IO Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem odlučio je da se po završetku rekonstrukcije travnjaka na terenima gdje se trenutno vrši, odmah krene i sa rekonstrukcijom travnjaka na stadionima Širokog Brijega, Posušja, Leotara i Sloge iz Doboja i za ovaj projekat čelnici bh. fudbala sasvim sigurno zaslužuju svaku pohvalu i za nadati se da će se u budućnosti raditi i na rekonstrukciji travnjaka u nižim ligama, prije svega u Prvoj ligi FBiH i Prvoj ligi RS.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.