Izjave nakon utakmice

Osimovo troje "da se razmašu" i poređenje svoje ekipe s malim pticama

Eldar Ganibegović

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Posušje remizirali su danas u Gabeli rezultatom 1:1. 

Nakon utakmice trener Veleža Amar Osim istakao je da je utakmice mogla otići i na jednu i na drugu stranu.

"Definitivno smo slabo ušli u utakmicu, tj. oni su dobro ušli u utakmicu. Treba im odati priznanje, pritisli su nas malo gdje smo mi neka nesretna rješenja imali i dali im priliku da nas rane. Ne samo što su dali gol, nego su vidjeli da nas mogu raniti.

Nakon toga smo mi preuzeli inicijativu, imali dosta šansi, zasluženo izjednačili i mogli možda povesti drugim golom i trebali vjerovatno povesti drugim golom jer smo imali dovoljan broj šansi. 

Drugo poluvrijeme je bilo malo mirnije gdje smo i mi i oni imali dobrih situacija. U utakmici gdje je omjer šansi, neću pogriješiti ako kažem 7:5, 6:4, 8:5 za nas, nije nelogično da bude 1:1, gdje je moglo na obje strane se okrenuti da su oni pred kraj dali gol iz onih kontri i morali bismo reći da je zasluženo. Isto tako i mi smo mogli neke situacije puno bolje riješiti.

Dobro, s obzirom na loš ulazak u utakmicu i s obzirom da im nismo planirali dati da se razmašu, a uspjeli smo im dati da se razmašu, a oni su i previše nezgodni kad se razmašu. Nismo izgubili, skupljamo bodove jedan po jedan k'o male ptice, malo skupljamo po malo.

Bod po bod, što u sistemu gdje je pobjeda tri boda nije puno. Ne gubimo, ali ni ne pobjeđujemo. Danas se nije okrenulo na našu stranu, nismo dobro startali u utakmicu, dali smo im, opet ponavljam, priliku da se razmašu i cijela utakmica je bila bez kontrole s obje strane", rekao je Amar Osim.

Trener Posušja zadovoljan

Goran Granić, novi trener Posušja debitovao je na klupi Posušja bodom protiv Veleža, a nakon utakmice je imao šta da kaže.

"Zahvaljujem se igračima i publici i štabu, cijelom klubu. Zaista, svako od nas ima određeni dio koji daje, žrtvuje, ulaže. Smatram da je ovaj bod koji smo osvojili nagrada za cijeli klub i sve one koji ga prate i koji ga vole i podržavaju.

Što se tiče same utakmice, bila je dosta sadržajna. Igralo se otvoreno i hrabro s nekakvim valovitim dominacijama, na početku našoj, pa onda se Velež malo sabrao, pa smo pred kraj mogli pobijediti. Rezultatski je moglo otići i u jednu i u drugu stranu.

Mislim da je pošteno, da su nagrađene obje ekipe za trud i hrabrost i da su gledaoci mogli uživati.

Što se tiče našeg načina igre, on će sada sve više i više izgledati ovako zbog toga što jednostavno, kad stojimo u niskom bloku, ne izgleda to dobro. Ta brojčana nadmoć u našoj prvoj odbrambenoj trećini ne donosi previše i iz tih gužvi se može nešto dogoditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kad god smo napravili nešto prema gore, onda je dobro i bude ta neka dominacija. Jasno, ne možemo cijelu utakmicu stiskati gore, da postoji i taj ritam igre koji se mora usporiti da bi se to moglo izdržati.

U tim ritmovima izgubimo tu dominaciju. S obzirom da smo sada na jednom novom načinu djelovanja, tek sedam dana, nije realno očekivati da se sve odmah pohvata, ali mogu stvarno reći da sam zadovoljan i rezultatom i igrom i onim što smo prezentovali ovdje protiv jake i dobre ekipe Veleža", poručio je Goran Granić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.