Ljepotica kola u Gabeli: Mnoštvo prilika, dva gola i na kraju remi Veleža i Posušja

Domaći se propisno ispromašivali, ali i gosti su imali dosta prilika

Ljepotica kola u Gabeli: Mnoštvo prilika, dva gola i na kraju remi Veleža i Posušja

E. Čaušević, foto: A. Čaušević

Velež i Posušje odigrali su danas odličan meč u Gabeli u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat na kraju bio je 1:1.

U Gabeli smo danas gledali zaista odličan okršaj Veleža i Posušja, a to posebno važi za prvo poluvrijeme kada smo vidjeli nekoliko fantastičnih prilika, pogotovo za Velež, ali i dva gola.

Posušje je bolje otvorilo utakmicu i u prvih desetak minuta su diktirali tempo igre. Nakon blage inicijative gosti s Mokrog Doca uspjeli su da dođu do prednosti od 1:0.

Hanuljak je odlično prošao po desnoj strani i ubacio je loptu u peterac Veleža gdje je usamljen bio Toni Jović koji matira Bogdanovića za 1:0 i vodstvo gostujućeg tima.

Ovaj gol kao da je probudio ekipu Veleža koja je nakon toga zaigrala zaista odlično. Rođeni su preuzeli incijativu, odlično su igrali i čini se da je bilo samo pitanje trenutka kada će poravnati na 1:1.

Oglasi

Prvu sjajnu šansu u 16. minuti imao je Džanković koji je šutirao s nekih sedam metara, ali je golman gostijui to odbranio.

Četiri minute kasnije ponovo prijeti Džanković, no i ovaj put Kukić spašava Posušje. U 24. minuti u prilici je bio Zajmović koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali lopta pogađa prečku i ostaje 0:1 na semaforu.

No, samo tri minute kasnije Rođeni su poravnali na 1:1. U centru pažnje bio je Emir Halilović koji je sa 25 metara postigao spektakularan eurogol za poravnanje rezultata i veliko slavlje navijača Veleža.

Velež je desetak minuta kasnije mogao do preokreta. Prvo je prijetio Ovčina, a zatim i Zajmović, no i ovaj put Kukić je na kraju izašao kao pobjednik.

Oglasi

Međutim, Posušje je u samom finišu prvog dijela ponovo moglo da šokira Rođene. Sjajan solo prodor imao je Pavković koji je šutirao s desetak metara, ali ovaj put prečka je bila saveznik domaćeg tima i ostalo je 1:1.

I u drugom poluvremenu gledali smo dobar meč, ali s manje tempa. Velež je ponovo imao veliku priliku i to u 50. minuti kada je Zajmović bio u prodoru i mogao je proigrati Ovčinu koji je bio sam na drugoj strani, ali mu je na kraju pobjegla lopta.

Posušje je šest minuta kasnije uzvratilo. Pavković je dobro ubacio, ali je Ikić skoro s gol linije izbacio loptu i spasio Velež.

Velež ponovo prijeti u 63. minuti preko Zajmovića. Kukić je odbranio jedan udarac igrača Veleža i lopta se odbila na nogu Zajmovića koji sa svega nekoliko metara pogađa stativu. Danas očito nije njegov dan.

Oglasi

Nakon toga ponovo šansa za Posušje. Gosti su u 75. minuti mogli ponovo do prednosti kada je Milanović odlično šutirao glavom, ali Bogdanović to sjajno brani i šalje loptu u korner.

Nekoliko minuta kasnije prijeti i Velež. Blagojević je centrirao iz kornera za Ikića koji je šutirao glavom visoko preko gola. Minutu kasnije uzvraća Posušje. Brković je centirao iz prekida, Begić je pokušao glavom, ali ponovo prečka spašava Rođene.

U finišu utakmice igralo se otvoreno na obje strane, te su oba tima htjela da dođu do gola i pobjede na ovom meču. Bilo je nekoliko šansi na obje strane, ali na kraju golova nije bilo i ostalo je 1:1, te su ekipe podijelile bodove što je možda i najpravedniji ishod.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Velež - Posušje 1:1

Velež: Bogdanović, Zvonić, Pršeš, Ovčina, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Brković, Landeka, Krišto, Hanuljak, Begić, Jović, Pavković, Horić, Dadić, Krešić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Opet vi ovu skalameriju nazivate velez??? FUJJJJ
4 9
zgembo.popuslic
Kako ba ljepotica kola a tek odigrane dvije utakmice. Valjda se to proglasava tek kad se sve utakmice odigraju
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti