Leotar dočekuje Željezničar

Sve je spremno za duel na Policama: Mulalić nije puno miksao

Haris Zilić

Veoma zanimljiv meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigart će Leotar i Željezničar.

Susret na Policama počinje u 15 sati i nema sumnje da nas čeka očekuje dosta borbe za bodove.

Plavi sa Grbavice su u dobroj formi, tako da izabranici Edisa Mulalića trijumfom u Trebinju na sjajan način mogu najaviti spektakl u narednom kolu kada na Grbavici dočekuju Zrinjski, a u taj meč Željezničar bi mogao ući i kao lider na tabeli.

Sa druge strane Leotaru već gori pod nogama i Trebinjci moraju početi skupljati bodove, ako misle da imaju ravnopravnu borbu za opstanak u ovoj sezoni.

Poznati su sastavi za susret starih poznanika:

LEOTAR: Puletić, Milović, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Matković.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Cocalić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Beća, Galić, Amoah.

Glavni sudija utakmice je Frano Jelić iz Širokog Brijega, pomagat će mu Jure Musa iz Čitluka i Marko Zelenika iz Mostara, dok je četvrti arbitar Josip Martinović iz Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar susret dočekuje sa posljednje pozicije i osam osvojenih bodova, što je četiri manje od glavnih konkurenata u borbi za opstanak.

Željezničar je trećeplasirani sa 19 bodova i u sjajnom nizu od tri trijumfa i dva remija i nema sumnje da će i na Policama tražiti nova tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.