Željezničar gostuje na Policama, Borac i Široki žele nastavak pozitivne serije

12. kolo Premijer lige BiH

Željezničar gostuje na Policama, Borac i Široki žele nastavak pozitivne serije

H. Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini.

Na rasporedu su danas preostala tri duela 12. kola Premijer lige BiH obzirom da se sutra ne igraju mečevi zbog Opći izbora u našoj državi.

Program u 14 sati u Novom Gradu otvaraju Borac i Sloga Doboj. Prvi duel ova dva tima u novoj sezoni ponudio je dosta uzbuđenja i golova, okončan je rezultatom 2:2.

Borac u ovaj duel ulazi kao favorit, ali Sloga se pokazala kao odlična ekipa, to su i ptovrdili trijumfom protiv Zrinjskog rezultatom 1:0. Banjalučani bi eventualnim trijumfom barem kratko preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

U 15 sati veoma zanimljiv meč se igra na Policama u Trebinju. Leotar će dočekati ekipu Željezničara. Plavi sa Grbavice su u dobroj formi, tako da izabranici Edis Mulalića trijumfom u Trebinju na sjajan način mogu najaviti spektakl u narednom kolu kada na Grbavici dočekuju Zrinjski, a u taj meč Željezničar bi mogao ući i kao lider na tabeli. Sa druge strane Leotaru već gori pod nogama i Trebinjci moraju početi skupljati bodove, ako misle da imaju ravnopravnu borbu za opstanak u ovoj sezoni.

Kolo zatvaraju na Pecari Široki Brijeg i Igman Konjic, utakmice počinje u 19 sati. Široki ulazi kao favorit u utakmicu i prvi meč u novoj sezoni pripao je Širokom, u provm kolu su savladali Igman sa 0:1.

Oglasi

Široki Brijeg igra sjajno u novoj sezoni, trenutno su na drugoj poziciji sa 19 bodova iz deset mečeva, a ono što se posebno izdvaja je gol razlika 10:6, odnosno podatak da u ovoj sezoni na pet domaćih utakmica još nisu primili pogodak i na Pecari im je gol razlika 6:0.

"Ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Igman je ekipa za maksimalan respekt. Imaju kvalitetne pojedince s premijerligaškim iskustvom i moramo biti oprezni. Meni je najvažniji stav igrača na terenu i to nije fraza kada kažem. Doista, želim vidjeti njihov motiv i želju za uspjehom. Na krilu samopouzdanja kojim smo se napunili uspješnim turnirom u Vukovaru želimo nastaviti u pozitivnom ritmu u kojem smo bili u prvom dijelu prvenstva, rekao je trener tima sa Pecare Ivica Barbarić.

U jučerašnja tri meča 12. kola psotignuti su ovi rezultati:

Tuzla City - Sarajevo 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež - Posušje 1:1

Zrinjski - Sloboda 1:0

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Hajmo Zeljo, niste vi kao mi...ciji igraci imaju jako dobre plate a SETAJU po terenu pa ih dobije ekipa koju svi u ligi kantaju kako zele...
3 1
Gillewsky
Hajmooo zeljoooo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi