Domaći vode

Festival promašaja, a onda pogodak na Pecari

Edmir Škorić

Široki Brijeg i Željezničar u ovim momentima igraju derbi 14. kola Premijer lige.

U prvom poluvremenu gledali smo odličan tempo igre na terenu, ali izostali su samo golovi.

Domaći tim je imao incijativu na sredini terena, ali je i Željezničar preko Amoaha imao dvije odlične prilike.

Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Široki Brijeg je imao fantastičnu priliku da dođe do prednosti.

Nakon duela u kaznenom prostoru između Bagarića i Kosorića igrač Širokog je pao, a sudija je pokazao na bijelu tačku iako su gosti smatrali da penala nije bilo. Odgovnornost s bijele tačke preuzeo je Vukoja, ali njegov udarac odlično zaustavlja Bender i spašava Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći su se ispromašivali, ali su ipak u 61. minuti pronašli način da dođu do gola i da stignu do toliko željenog vodstva.

Bagarić je šutirao, lopta zakačila Kosorića i prevarila Bendera. Neposredno prije toga je Oliveira imao zicer, ali je sa nekoliko metara promašio nešto nemoguće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.