Nije znao šta da radi

Gavi došao na crveni tepih i zbunio se kao nikad u životu, a onda je pogledao u Pedrija

Endin Čaušević

U ponedjeljak je u Parizu održana ceremonija dodjele Zlatne lopte koja je privukla veliki broj fudbalskih ličnosti iz cijelog svijeta.

Svečanost u Parizu bila je u centru pažnje fudbalske javnosti širom svijeta, a na kraju Zlatna lopta otišla je zasluženo u ruke Karima Benzeme.

Benzema je protekle sezone dominirao s Real Madridom u Ligi prvaka i Španiji, te je vodio Kraljeve ponovo do trona Evrope i na kraju je sasvim zasluženo po prvi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu.

Pored Zlatne lopte na svečanosti u Parizu uručeno je još nekoliko nagrada, a među njima je bila i nagrada za najboljeg mladog igrača na svijetu.

Ona je otišla u ruke mladog veznjaka Barcelone, Gavija, iako su pojedinci smatrali da ju on nije zaslužio i da je bilo boljih mladih igrača koji su imali uspješniju sezonu od ovog igrača.

Gavi je tokom svečanosti bio u društvu saigrača iz katalonskog kluba Pedrija koji je prošle godine osvojio tu istu nagradu. Pedri je imao iskustva kako da se ponaša na takvoj ceremoniji, te je očito davao savjete i Gaviju.

Mladi igrač Barcelone je bio kao izgubljen na crvenom tepihu i nije znao šta treba da radi, a kamere su uspjele sve to da snime.

Gavi je ostao sam u jednom trenutku i zbunjeno je gledao u Pedrija koji mu je objasnio da treba tu stati i pozirati fotoreporterima.

Koliko je Gavi bio nervozan zbog ove svečanosti i činjenice da će morati izaći na pozornicu vidjelo se i u videu kojeg je Barcelona objavila. Pedri je tješio svog saigrača i ponašao se kao veliki brat što je Gaviju očito bilo itekako potrebno.

Mnogi smatraju da su Gavi i Pedri pravi nasljednici legendarnog tandema Xavi - Iniesta, ali su oni poručili da ne žele da ih se poredi s takvim legendama i da oni pišu svoju priču na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi smo Pedri i Gavi, svaki igrač ima svoj put i ne treba ga porediti s nekim drugim", rekao je Gavi kada je dobio nagradu koju mu je uručio upravo Pedri, a on nije ni znao da će se to desiti.

"Bio sam u početku baš nervozan kada smo došli. Pa, nisam ni znao da će mi Pedri dati nagradu. Nije mi to htio reći", kroz smijeh je dodao mladi veznjak Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.