Trener Željezničara nakon pobjede protiv Budućnosti

Mulalić je znao šta ga danas čeka u Banovićima: "Želimo napraviti iskorak"

Endin Čaušević

Željezničar je danas u gostima pobijedio Budućnost sa 2:1 i plasirao se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su danas u Banovićima uspjeli teže od očekivanog uspjeli da pobijede ekipu Budućnosti sa 2:1 i plasiraju se u narednu rundu ovog takmičenja.

Golove za Željezničar postigli su danas Dženis Beganović i Edin Cocalić, dok je jedini pogodak za domaću ekipu postigao Avdić.

Nakon utakmice na pobjedu svog tima osvrnuo se i Edis Mulalić koji je izjavio da smatra da je Željezničar zasluženo prošao u narednu fazu Kupa naše zemlje.

"Znali smo da će biti teška utakmice, pogotovo zbog toga što je Budućnost uvijek bila dobra ekipa kod kuće. Bezveze sebi u drugom poluvremenu zbog toga što nismo imali komunikaciju u zadnjoj lini dovedemo rezultat u neki egal. Poslije toga smo se vratili, a onda smo kontrolisali igru. Mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Mulalić i dodao.

"Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Trudimo se iz utakmice u utakmicu da to izgleda na najbolji mogući način. Nekada to uspije, a nekada ne. Na nama je da radimo i borimo se".

Igrači Željezničara neće imati mnogo vremena za pauzu jer ih već za vikend očekuje meč 15. kola Premijer lige.

Plavi će na Grbavici u derbiju dočekati ekipu Veleža, a ova utakmica igra se u subotu s početkom u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je trenutno na četvrtoj poziciji Premijer lige sa 22 boda, dok je Velež šesti i ima tri boda manje u odnosu na sarajevski klub.

Treba istaći da su i Rođeni odigrali danas svom meč Kupa BiH, te su u Tešnju uspjeli da savladaju TOŠK sa 2:0 i plasiraju se također u osminu finala ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.