Željezničar savladao Budućnost u Banovićima, ubjedljive pobjede Posušja, Rudara i Radnika

Šesnaestina finala Kupa BiH

Željezničar savladao Budućnost u Banovićima, ubjedljive pobjede Posušja, Rudara i Radnika

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u gostima pobijedili Budućnost iz Banovića sa 2:1 i plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na današnjim mečevima šesnaestine finala Kupa naše zemlje nije nedostajalo uzbuđenja, a favoriti su većinom uspjeli da opravdaju tu ulogu i na kraju se plasiraju u narednu rundu ovog takmičenja.

Zanimljiv meč u Banovićima su danas odigrali Budućnost i Željezničar, a na kraju je sarajevski klub slavio sa 2:1 i plasirao se dalje.

Željezničar je dosta bolje otvorio meč i imao je nekoliko prilika u uvodnom dijelu, ali gola nije bilo. Prvu veliku priliku vidjeli smo u 17. minuti kada je pokušao Beganović, ali je stativa spasila Budućnost.

Budućnost je zaprijetila u 31. minuti preko Trumića, no golman Plavih uspio je da zaustavi njegov udarac.

Ipak, u finišu prvog poluvremena Željezničar dolazi do gola. Ponovo je u centru pažnje bio Beganović koji je ovaj put uspio u 35. minuti da savlada golmana domaćih i pogodi za vodstvo gostujućeg tima rezultatom 1:0.

Oglasi

Međutim, Budućnost se nije tako lako predavala. Domaći tim je odlično otvorio drugo poluvrijeme i uspio je da poravna na 1:1.

U 54. minuti odličan pogodak za poravnanje rezultata postigao je Avdić za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Međutim, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Željo samo četiri minute kasnije ponovo poveo.

Ovaj put u centru pažnje bio je iskusni Edin Cocalić koji je uspio nakon prekida da zatrese mrežu domaćih i pogodi za 2:1 i novo vodstvo Željezničara.

Do kraja utakmice bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao i na kraju je Željezničar uspio da pobijedi sa 2:1 i plasira se u osminu finala Kupa BiH.

Ubjedljivu pobjedu danas je ostvarila ekipa Posušja koja je u gostima deklasirala NK Kolina sa 5:1 i plasirala se u narednu rundu Kupa BiH.

Oglasi

Posušje je povelo već u 16. minuti kada je Zvonimir Begić pogodio za 1:0. No, Kolina je samo nekoliko minuta kasnije uspjela da poravna na 1:1, ali slavlje domaće ekipe nije dugo trajalo jer je u 21. minuti Posušje ponovo vodilo, a gol za 2:1 postiže Zvonimir Vukoja.

U 27. minuti bilo je 1:3 na semaforu, a gol za goste zabio je ovaj put Dario Krišto. U finišu prvog dijela Posušje je postiglo i četvirti gol kada se u 38. minuti u listu strijelaca upisao Toni Jović.

Do petog gola Posušje dolazi u 58. minuti, a ovaj put u centru pažnje je igrač domaćeg tima Almir Karahodža koji šalje loptu u svoju mrežu za 1:5 na semaforu.

Sigurnu pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala osigurao je i prijedorski Rudar koji je u gostima sa 4:0 savladao Slobodu iz Novog Grada. Rudar je sve riješio već u prvom dijelu kada je dva gola zabio Kojić, dok su po jedan dodali Pekija i Marmat.

U osminu finala prošao je i Radnik iz Bijeljine koji je pred svojim navijačima uspio da pobijedi Tekstilac sa 2:0. Prvi pogodak na meču vidjeli smo u 27. minuti kada je Dejan Živković pogodio za 1:0, dok je konačnih 2:0 postavio Dragan Došlo u 68. minuti meča za pobjedu Radnika i plasman dalje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, šesnaestina finala:

Budućnost - Željezničar 1:2
Kolina - Posušje 1:5
Sloboda NG - Rudar Prijedor 0:4
Radnik - Tekstilac 2:0

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Cestitke svima koji s prosli dalje.
3 1
baraba
E cuj na semaforu , kojeg nema na stadionu Koline.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi