FK Sarajevo saopštio

Poznato ime nasljednika Feđe Dudića

Eldar Ganibegović

Feđa Dudić sinoć je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Sarajevo.

Rezultati u sezoni nisu bili prema očekivanjima, a kap koja je prelila čašu sinoć je bilo ispadanje od Čelika u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo na Facebooku je objavio ime Feđinog nasljednika, a to će biti Emir Obuća. 

"Nakon što je prihvaćena ostavka Feđe Dudića, rukovodstvo FK Sarajevo donijelo je odluku da će ekipu u narednom periodu sa klupe predvoditi Emir Obuća.

Vučina Ščepanović, koji je do sada radio kao trener u Akademiji, će se priključiti stručnom štabu kojeg će još činiti Adi Adilović kao trener golmana i Evelin Pipo kao kondicioni trener.

Novom stručnom štabu želimo mnogo sreće i dobrih rezultata na klupi FK Sarajevo", objavio je klub s Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Obuća je igračka legenda FK Sarajevo. U dresu Sarajeva ukupno je odigrao 205 utakmica i postigao 89 golova što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Sarajeva svih vremena.

Kao šef stručnog štaba na klupi FK Sarajevo debi će upisati za tri dana kada Sarajevo u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje ekipi Posušja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.