Pauziraće nekoliko dana

Operisan prvotimac Sarajeva

Edmir Škorić

Frane Čirjak nedavno je dobio jedan nezgodan udarac u predjelu zigomatične kosti, zbog čega je morao da obavi operativni zahvat i za njega slijedi kraća pauza.

Jučer ujutro je veznjak Sarajevao imao operaciju i sve je prošlo u najboljem redu, što znači da će se već za nekoliko dana priključiti ekipi, ukoliko ne bude određenih i neplaniranih problema.

Čirjak zbog spomenute povrede nije igrao u srijedu u Zenici protiv Čelika u šesnaestini finala Kupa, a bivši igrač Zrinjskog ove je sezone odigrao 12 premijerligaških utakmica za Sarajevo.

27-godišnji hrvatski internacionlalac potpisao je u junu ove godine za Sarajevo. Čirjak je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još godinu.

On je sa Zrinjskim bio prvak BiH u sezoni 2017/18, nakon čega je ostvario transfer u ukrajinski PGC Lviv, gdje je bio standardan prvotimac.

Ukupno je za ukrajinski tim odigrao 36 utakmica na kojima je upisao 8 asistencija i postigao jedan pogodak. U FK Sarajevo je stigao iz Lokomotive iz Sofije gdje je proveo jednu polusezonu nakon što je morao napustiti Ukrajinu zbog ratnih dešavanja.

Sarajevo za vikend igra protiv Posušja, bez Čirjaka, ali i bez Feđe Dudića, koji je nakon ispadanja iz Kupa u srijedu podnio ostavku na mjestu šefa stručnog štaba, dok je Bordo klub objavio da će ekipu privremeno ekipu legendarni napadač Emir Obuća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Obuća je igračka legenda FK Sarajevo. U dresu Sarajeva ukupno je odigrao 205 utakmica i postigao 89 golova što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Sarajeva svih vremena.

Kao šef stručnog štaba na klupi FK Sarajevo debi će upisati u nedjelju u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kada Sarajevo od 14:30 sati bude gost ekipi Posušja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.