Zajedničko slavlje

Scene s Grbavice nakon meča s Veležom pokazuju kakve navijače ima FK Željezničar

Midhat Šljivak

Navijači i igrači FK Željezničar zajedno su proslavili večerašnju pobjedu protiv FK Velež u susretu koji je odigran na Grbavici.

Tim Edisa Mulalića slavio je s 2:0. Pogotke su postigli Joseph Amoah (51.) i Nedim Mekić (90+2'p).

Atmosfera na Grbavici je i večeras bila spektakularana. Domaći sastav imao je veliku podršku, a nakon utakmice igrači i navijači zajedno su slavili.

Igrači Željezničara postrojili su se pred navijače. S južne tribine čula se pjesma, a fudbaleri Plavih su se priključili slavlju.

Pogledajte scene s Grbavice nakon završetka utakmice. Ovo je još jedan pokazatelj kakve navijače imaju Plavi.

Željezničar je nakon 15 odigranih utakmica na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi su osvojili 25 bodova.

Tim Edisa Mulalića naredne sedmice ima još jedan težak izazov i idu na gostovanje u Srebrenik kod Tuzla Cityja.

Trener Željezničara zadovoljan je trijumfom svog tima. Istakao je da su dosta naučili iz prve utakmice i poraza od 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo se spremili za Velež. Teška utakmica protiv tima koji ima dobre pojedince. Mislim da su igrači dobro odgovorili na njihov sistem igre. Trebali smo malo bolje u zadnjoj trećini odigrati da bismo poveli u prvom dijelu".

"Bili smo skocentrisani, dobri u tranzicijama. Imamo to što imamo, ne može biti perfektno. Dobra utakmica. Bili smo pametniji u odnosu na prvi meč i rezultat je došao", istakao je Edis Mulalić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.