"Drugi sport za nas kad znamo na kakvom terenu treniramo i igramo, igrači su bili kao na ledu"

Amar Osim i Edis Mulalić nakon utakmice

"Drugi sport za nas kad znamo na kakvom terenu treniramo i igramo, igrači su bili kao na ledu"

Midhat Šljivak

Željezničar je na Grbavici savladao Velež s 2:0, a nakon utakmice treneri Amar Osim i Edis Mulalić dali su svoje viđenje meča. Osimu je istakao da je teren napravio problem njegovim igračima u ovom meču, a Mulalić tvrdi da je ovog puta pročitao igru svog nekadašnjeg trenera.

Trener Željezničara Edis Mulalić zadovoljan je trijumfom svog tima. Nije to krio.

"Dobro smo se spremili za Velež. Teška utakmica protiv tima koji ima dobre pojedince. Mislim da su igrači dobro odgovorili na njihov sistem igre. Trebali smo malo bolje u zadnjoj trećini odigrati da bismo poveli u prvom dijelu".

"Bili smo skocentrisani, dobri u tranzicijama. Imamo to što imamo, ne može biti perfektno. Dobra utakmica. Bili smo pametniji u odnosu na prvi meč i rezultat je došao", istakao je Edis Mulalić.

Amar Osim je po prvi put na Grbavici vodio neki tim protiv Željezničara.

"Neobično, ali dobro. Fin ambijent, dva velika kluba. Sve je prošlo u najboljem redu. Zaslužena pobjeda Želje. Oni su nešto uradili, a mi ništa. Kad kažem nešto, ne puno, ali dovoljno. Možda ne za dva gola, ali dovoljno za jedan. Nismo mogli kontrolisati sebe, isto kao da smo igrali na ledu. Mogli smo samo slučajno ostati neporaženi. Nismo imali rješenja za ovaj teren, loptu i za naše kretnje na terenu. Nije ni čudo jer kad znamo gdje treniramo, gdje igramo naše utakmice. Ovo je drugi sport", istakao je Osim i dodao je:

Oglasi

"Nijedan igrač nije bio u stanju da kontroliše loptu i svoje pokrete. U takvoj situaciju je bilo šta teško očekivati protiv kvalitetne ekipe koja je navikla na teren. Kad dođemo na normalan teren jednostavno se ne snalaziš".

O narednom rivalu Leotaru Osim je rekao.

"Leotar se vraća, ali se nadamo da ćemo na terenu koji je daleko od pravog fudbala pokazati šta znamo".

Željezničar je nakon 15 odigranih utakmica na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi su osvojili 25 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim Edisa Mulalića naredne sedmice ima još jedan težak izazov i idu na gostovanje u Srebrenik kod Tuzla Cityja.

Velež je šesti s 19 bodova i u narednom kolu igraju protiv Leotara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Ma bjeri OSIME Amaru pun mi te k... I tebe i tvojih izgovora Velež je lanskih godina na svakom terenu mogao pobijedit i pobjeđivao do tebe je Mazlume.
2 7
imeiime
Hahahahahahhahaha idealan trener za covicevu gamad iz vrapcica kod lištice
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi