Elezović također dao komentar utakmice

U FK Sarajevo bez euforije: "Idemo graditi drugačiju priču"

Haris Zilić

FK Sarajevo je u 16. kolu upisao drugi vezani trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bordo tim je u Zenici na Bilinom polju savladao FK Igman iz Konjic golovima Čatakovića, Džafića i Mustafića i tako su stvorili malo bolju klimu pred naredne mečeve.

Bez obzira na dva vezana trijumfa u FK Sarajevo su itekako oprezni i nema euforije.

To se vidjelo u izjavi pomoćnika u stručnom štabu FK Sarajevo, Vučine Šćepanovića koji je dao komentar nakon utakmice.

"Utakmicu smo otvorili fenomenalno, onda kao da smo se zadovoljili i primimo pogodak iz tranzicije. Imali smo malo sreće, Igman nije iskoristio neke prilike.

U nastavku smo odigrali više i jače i čestitam momcima na ovoj pobjedi. Kvaliteta jeste na našoj strani, ali duži roster je bio presudan, sjajno su odigrali igrači sa klupe", rekao je Šćepanović i dodao:

"Možemo biti zadovoljni, idemo dalje, idemo graditi drugačiju priču. Treba tu povjerenja između igrača i nas i vidjet ćemo gdje će nas to sve odvesti."

Komentar je dao i trener gostujuće ekipe Adnan Elezović.

Ušli smo u utakmicu malo u strahu, tako se nismo dogovorili. Nakon gola smo odigrali nekoliko tačnih pasova, stigli smo do izjednačenja i taj period smo zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušavali smo iz drugog plana ugroziti gol Sarajeva", rekao je Elezović i nastavio:

"Imali smo kartonirani, povrijeđenih igrača, ali pobjeda Sarajeva je čista. Sada ide Posušje, svaka utakmica je teška. Idemo se odmoriti i spremiti za naredni meč."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.