Dva gola na Grbavici

Grbavica "proključala" u 27. minuti, ali ubrzo je stigao hladan tuš

Edmir Škorić

FK Željezničar je poveo u derbiju protiv Borca sa 1:0, ali je ubrzo gostujući tim stigao do 1:1.

Plavi su pred punim tribinama stadiona Grbavica poveli u 27. minuti, kada se Amoah najbolje snašao u šesnaestercu Banjalučana nakon kornera.

Slavlje domaćih nije dugo trajalo, pošto je Kulašin pogodio. Bivši igrač Želje je u 33. minuti izjednačio na 1:1.

Igrači Borca slavili su gol pred punim istokom, nakon čega je opet nastao haos, domaći su poludjeli zbog toga.

Prethodno su sredinom prvog dijela stigli i navijači Borca, no nisu dugo ostali na stadionu. Počelo je gađanje bakljama, pa su ubrzo gostujući navijači morali da napuste stadion.

Zbog toga su propustili oba gola, a vidjet ćemo šta će sve još propustiti u ostatku duela koji je već sada opravdao očekivanja na zelenom terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je za očekivati večeras puno uzbuđenja, jer su obje ekipe u posljednje vrijeme podigle formu, a trenutno su i jedni i drugi u situaciji da mogu da se bore za Evropu, dok neki naravno i dalje vjeruju u titulu.

Sve u svemu, meč koji će nam priuštiti mnogo toga, a već jest za nepunih 45 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.