Na Grbavici se večeras očekuje spektakl i na terenu, ali i na tribinama

Premijer liga Bosne i Hercegovine

Na Grbavici se večeras očekuje spektakl i na terenu, ali i na tribinama

Esmer Oštraković

Danas će biti odigrane četiri utakmice u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sve utakmice danas dođu kao neka uvertira za derbi između Željezničara i Borca koji se igra večeras od 19:30 minuta na Grbavici.

Krenimo redom. Od 13 sati na rasporedu su dvije utakmice. Igman će na svom terenu dočekati Posušje u utakmici koja ima veliki značaj. Igman je u posljednje dvije utakmice uzeo bod Borcu kod kuće, te je poražen na gostovanju kod Sarajeva.

Sa druge strane Posušje je ostvarilo jako važnu pobjedu na gostovanju u Doboju i to nakon što su na svom terenu poraženi od Sarajeva.

Ova utakmica je jako važna za obje ekipe jer je Igman u zoni ispadanja sa 16 osvojenih bodova, a Posušje se nalazi tri pozicije ispred, ali sa samo dva boda više.

Leotar će na svom terenu dočekati Tuzlu City. Domaća ekipa je u posljednjih pet utakmica upisala samo jedan poraz, te neće biti iznenađenje ako danas ostvare pobjedu protiv svog protivnika.

Sa druge strane Tuzla City u Premijer ligi BiH nije ostvarila pobjedu preko mjesec dana, što dovoljno govori u kakvoj se formi nalaze.

Oglasi

Nakon poraza u Trebinju, te remija na domaćem terenu protiv Zrinjskog, Široki Brijeg nastavlja bitku za prvo mjesto na domaćem terenu protiv Sloge iz Doboja.

Gostujuća ekipa iz Doboja je u posljednje dvije utakmice pretrpila dva poraza, od kojih je bio iznenađujuć onaj kod kuće od Posušja.

Derbi kola igra se na Grbavici gdje će Željezničar ugostiti ekipu Borca iz Banja Luke. Jasno je da favorita u ovakvim utakmicama nema.

Željezničar u ovu utakmicu ulazi sa trećeg mjesta, dok je Borac mjesto iza, te kasni samo jedan bod za svojim današnjim protivnikom.

Obje ekipe nalaze se u jako dobroj formi. Željezničar je u posljednje tri utakmiceu svim takmičenjima ostvario sve tri pobjede.

Sa druge strane, u posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima, ekipa Borca je ostvarila tri pobjede i jedan remi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve nam govori da nas očekuje pravi spektakl na Grbavici, a očekuje se i fenomenalna posjeta na Grbavici. Osim domaćih, na ovoj utakmici će biti i gostujući navijači, te se očekuje pravi spektakl i na terenu, ali i na tribinama.

Najavljena je velika podrška uprkos lošem vremenu, a pozvali su i sve navijače da u što većem broju dođu, te da se večeras i na tribinama priredi pravi spektakl.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sretno Zeljo, gazi nejac vicinu,
2 4
user1655831611
0-0 Zrinjski šampion??????
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi