Nekoliko sjajnih mečeva u najavi

Održan žrijeb parova šesnaestine finala Evropske lige: Barcelona ide na Manchester United

Samir Mlaćo
Danas je održan žrijeba parova šesnaestine finala Evropske lige.

Očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih utakmica, a vrijedi napomenuti da je poršle sezone uveden play off nokaut runde u Evropskoj ligi.

Uključeno je 16 timova, osam drugoplasiranih iz grupe gaze Evropske lige i osam trećeplasiranih iz grupe faze Lige prvaka.

Pobjednici osam utakmica play off-a plasirat će se u osminu finala Evropske lige, gdje se pridružuju pobjednicima osam grupa.

Parovi šesnaestine finala Evropske lige:

 Barcelona - Manchester United

 Juventus - Nantes

Sporting - Midtylland

Shakhtar - Rennais

Ajax - Union Berlin

Bayer 04 Leverkusen - As Monaco

Sevilla - PSV

Salzburg - Roma

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prve utakmice se igraju 16. februara, a revanš susreti sedam dana kasnije, 23. februara naredne godine.

Gol u gostima ne vrijedi, pa ukoliko timovi budu izjednačeni, igrat će se produžeci, a ukoliko i dalje bude neriješeno, pobjednik će biti odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.