Saigrač našeg Anela Ahmedhodžića sa Senegalom će učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Dobio je poziv u Katar

Minuta najvećeg nestrpljenja i čekanja u životu, a onda i najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za devet dana. Reprezentacije učesnice objavljuju spiskove, a danas je to učinio i Senegal. Na internetu je osvanuo video kako je to proživio jedan novopečeni reprezentativac ove afričke zemlje.

Selektor reprezentacije Senegala danas je objavio spisak fudbalera koje će voditi na Mundijal u Katar.

Među pozvanima je i fudbaler Sheffield Uniteda Iliman Ndiaye, koji je s devet golova i dvije asistencije trenutno na vrhu liste strijelaca Championshipa.

Ovaj 22-godišnjak do sada ima dva upisana nastupa u selekciji Senegala, a debitovao je u junu ove godine.

Press konferenciju na kojoj je selektor prvaka Afrike čitao spisak pratio je u prostorijama kluba, a na vratima su stojali i zajedno s njim čekali i neki njegovi saigrači.

Selektor je čitao redom, od golmana prema dalje, a Ndiaye je svoje ime čuo nakon otprilike 60 sekundi.

Naravno, bio je oduševljen i odmah je potrčao u zagrljaj saigračima koji su mu čestitali na velikoj vijesti.  Kako je to izgledalo, objavio je Sheffield na svojoj Facebook stranici. Pogledajte.

Naravno, ono što je najbitnije Senegalcima jeste da je na spisku Sadio Mane. Iako je povrijeđen, putovat će u Katar uz nadu da će se oporaviti i moći igrati čim prije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Senegal se nalazi u grupi A zajedno s Katarom, Holandijom i Ekvadorom, a svoj nastup počet će drugog dana turnira, odnosno za deset dana, kada igraju utakmicu protiv Holandije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.