Uvjerljiva prednost Rođenih

Širokobriježanima Velež očitao lekciju u prvih 45 minuta

Edmir Škorić

Prvu utakmicu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju Velež i Široki Brijeg, a na semaforu uvjerljivih 3:0 za Rođene nakon 45 minuta.

Široki je imao priliku danas da eventualnom pobjedom preuzeo makar privremeno vrh tabele, ali čini se da do toga neće doći, barem sudeći po prikazanom u prvom poluvremenu meča u Gabeli.

Velež ima ogromnu prednost, te je u potpunosti nadigrao svog rivala. Izabranicima Amara Osima smiješi se šesta pobjeda i proboj na peto mjesto.

Na startu je Velež imao dobr šansu preko Haskića, koji pogađa stativu, ali je u 11. minuti Dejanović postigao gol. Haskić je bio asistent. Prethodno je Ikić uzdrmao okvir gola.

U 22. minuti nova šansa za Velež, ali Haskićev udarac glavom brani golman gostiju, da bi u 25. minuit Ikić na asistenciju Hasanovića u padu pogodiop za 2:0.

U 40. minuti i treći gol domaćih. Mašić je srušio Anđušića i dobio žuti karton, a Haskić siguran sa 11 metara za visokih 3:0.

Mogla je biti i veća prednost Rođenih, koji će i u nastavku pokušati dati neki gol kako bi dokrajčili nemoćne goste s Pecare.

Sastavi za današnji meč:

Velež: Bogdanović, Bajrić, Anđušić, Ovčina, Haskić, Blagojević, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Dejanović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Bagarić, Kpan, Lukić, Pejić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira

Ovo će biti jedina današnja utakmica 18. kola, dok se sutra sastaju Posušje i Sloboda, Tuzla City i Zrinjski, te Sloga i Igman. Za ponedjeljak u 13 sati zakazan je duel Leotara i Borca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.