Fudbaler Veleža dobio poziv u reprezentaciju Austrije

Ranije igrao za omladinske selekcije BiH

Fudbaler Veleža dobio poziv u reprezentaciju Austrije

A. Čaušević

U novembru će neke od mladih reprezentacija biti u akciji, a interesantan poziv je stigao u FK Velež. 

Naime za prijateljske oglede mlade reprezentacije Austrije dobio je poziv defanzivac Veleža Amar Kvakić.

Kvakić je uoči početka ove sezone stigao u mostarske Rođene te je bio poprilično standardan u ekipi sa 12 nastupa.

Ovaj 20-godišnjak koji je rođen u Grazu dobio je poziv za prijateljske utakmice koje će Austrija igrati u hrvatskim gradovima Medulin i Pula.

Mlade nade Austrije će prvog igrati protiv Turske u Medulinu 17. novembra, a tri dana kasnije ih čeka utakmica u Puli protiv Hrvatske.

Inače, Kvakić je bio član kadetskih i juniorski reprezentacija BiH, a sada je dobio poziv za U21 reprezentaciju Austrije.

Talentovani defanzivac je karijeru počeo u GAK-u, poslije čega slijedi transfer u Kapfenberg, a jedno vrijeme je igrao u ukrajinskom Metalistu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na spisku se nalazi i Benjamin Kanurić, 19-godišnji veznjak Arminije iz Bielefeilda, koji je brat Adnana Kanurića, bivšeg golmana FK Sarajevo i nekadašnjem omladinskog reprezentativca BiH.

Za Austriju se može reći da je posljednjih godina postala pravi rasadnik bh. talenata pošto su seniroski reprezentativci Amar Dedić i Jusuf Gazibegović upravo rođeni u toj zemlji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
idi dijete bjezi odavle pametnijeti je igrat za austriju nego za ove nase kaucose neces nikad vidit velikog takmicenja
5 1
Brazuka
Amaru morzu 30 posto
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti