Sporna situacija u Trebinju

Da li je Leotar oštećen za penal protiv Borca?

Endin Čaušević

Leotar i Borac igraju trenutno u Trebinju utakmicu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ponovo se jedna sudijska odluka našla u centru pažnje.

Nakon prvog poluvremena na stadionu Police nismo vidjeli golove iako su oba tima imali nekoliko dobrih šansi, a pogotovo gosti koji su u finišu prvog dijela preko Jurilja promašili zicer.

Početkom drugog poluvremena Leotar je krenuo nešto ofanzivnije ka golu banjalučkog kluba.

Domaći su u 50. minuti utakmice tražili penal nakon što su smatrali da je lopta jednog od igrača Borca pogodila u ruku, ali se glavni sudija Kesić nije oglasio.

Nakon odlične akcije i centaršuta loptu je izblokirao Spremo, a domaći su smatrali da je igrao rukom. Ipak, sudija nije tako mislio, a na fotografiji ispod pogledajte ovaj trenutak.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Domaći igrači i navijači su žestoko negodovali što se nije svirao penal, ali se odluka glavnog sudije nije mijenjala.

Samo nekoliko minuta kasnije Borac je došao do prednosti. U centru pažnje našao se upravo Spremo koji je uspio da pogodi mrežu Leotara za 1:0.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.