Mudryk odgovorio na zanimljivo pitanje

Ukrajinsko čudo žele svi: "Ako ima opcija da sam rezerva u Realu ili starter u Arsenalu, onda..."

Endin Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk ove sezone je "zaludio" evropske velikane svojim igrama i mnogi klubovi su pokazali interes za njega, a on je iskreno odgovorio da li bi više volio da bude rezerva u Real Madridu ili starter u Arsenalu.

Ovaj 21-godišnjak je početkom prošle godine priključen prvom timu ukrajinskog kluba, a ove sezone je oduševio sve svojim igrama u dresu Shakhtara.

Mudryk se već uveliko povezuje s mnogim evropskim velikanima, a najveći interes za njega pokazali su Real Madrid, Manchester United i Arsenal.

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Arsenal spreman da dovede Mudryka već u januaru i da su pripremili ponudu koju će poslati Shakhtaru za njega u zimskom prelaznom roku.

Očekuje se da će njegova cijena biti oko 25 miliona eura i očito je da Topnici žele to da iskoriste i dovedu igrača koji je oduševio fudbalski svijet svojim igrama.

Mudryk je prije nekoliko dana govorio o špekulacijama da bi u januaru mogao da napusti Shaktar, a pitali su ga da li bi radije prihvatio ponudu i bio rezerva u Real Madridu ili bi išao u Arsenal ako bi znao da bi tamo imao ulogu startera.

"Ako bi to bila neka opcija da sam rezerva u Real Madridu ili starter u Arsenalu onda bih vjerovatno izabrao odlazak u Arsenal", rekao je Mudryk i potom nastavio.

"Ipak, sve to zavisi od ponude i nije tako jednostavno odlučiti. Sigurno bih popričao s trenerima i vidio šta se meni nudi. U slučaju da neću biti starter negdje dovoljno mi je da mi trener kaže da će mi dati sigurno šansu i to bi za mene bilo ok. Bez razgovora s trenerom kluba koji te želi ne možeš donijeti odluku i vjerovati nekome drugom".

"Trener je taj koji na kraju sve odlučuje i sigurno da bih razgovarao prvo s njim. Igrali smo protiv Reala u Ligi prvaka dvije godine zaredom i čak smo dobili ovacije u Madridu od navijača što je bilo baš sjajno".

Ovaj 21-godišnji Ukrajinac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Shakhtara odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio osam golova i upisao je isto toliko asistencija.

Izborio se odličnim igrama i za poziv u reprezentaciju Ukrajine za koju je debitovao u junu ove godine i već je upisao osam nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.