Postao je slobodan

Da li ćemo na premijerligaškim terenima opet gledati nekada najboljeg strijelca lige?

Samir Mlaćo
Do zimske pauze u Premijer ligi preostalo je još jedno kolo, a zatim će sasvim očekivano početi i transfer špekulacije.

Sigurno će biti odlazaka, ali i novih imena u klubovima kada su igrači u pitanju, a jedno poznato premijerligaško ime već je slobodno.

Radi se Milošu Filipoviću (32), nekadašnjem članu Zrinjskom koji je svojevremeno bio prvi strijelac Premijer lige naše zemlje. Filipović je posljednji angažman imao u Srbiji, tačnije ekipi Kolubari iz Lazarevca, a sada je potvrdio rastanak.

Svom sada već bivšem klubu poželio je mnogo sreće i uspjeha i budućnosti.

Filipović bi tako mogao se vratiti u Premijer ligi gdje ga svi poznaju.  Upravo je iz Zrinjskog i otišao u Kolubaru na ljeto 2021. godine.

Zanimljivo da se sa Mostarcima i nije razišao na najljepši način, što je tada i potvrdio za SportSport.ba.

"Iskreno, bio sam šokiran. Odmarao sam kući kada mi je putem telefonskog poziva javljeno kako klub više ne računa na mene. Mislim da nisam nakon toliko godina i nakon svega što sam ostvario u ovom klubu zaslužio da mi se telefonom javlja da se ugovor raskida i da se na mene više ne računa. Još uvijek ne znam je li to trenerova odluka ili klupskog čelništva ali u ovom trenutku je manje bitno."

Prethodno je nastupao i za AE Larisu, Drinu Zvornik, Voždovac, Timok Zaječar, OFK Beograd, Kolubaru...

Sa Plemićima je tri puta bio prvak naše zemlje, a u sezoni 2017/18 bio je najbolji strijelac Premijer lige. Postigao je 16 pogodaka i zaista pružio kvalitetne partije.

U Super ligi Srbije u prvom dijelu sezone upisao je 16 nastupa u prvenstvu te dodao dva pogotka i četiri asistencije. Jedan nastupa je dodao i u Kupu te zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolubara je sezonu završila na solidnom devetom mjestu Super lige Srbije koja broji 16 klubova.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.