Važna utakmica za oba tima

Ribić: Tri boda je jedino što nas zanima u nedjelju

Emir Dindić

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda će u Banovićima dočekati ekipu Igmana. Biće ovo izuzetno važna utakmica za izabranike Adnana Jahića kako na polju samopouzdanja, tako da i eventualnom pobjedom i upisana tri boda na svoj konto, koja bi sigurno mnogo značila ekipi sa Tušnja u ovom trenutku. S druge strane, protivnik je ekipa Igmana, koja je sa pravom pokazala ove polusezone, da nikome neće biti lagan protivnik, te da će dati sve od sebe da u srazu sa Slobodom ostvare pozitivan rezultat.

Tim povodom u prostorijama kluba sa Tušnja održana je press-konferencija a prisutnim novinarima su se obratili Edin Ribić trener golmana u stručnom štabu Slobode i prvi golman tima sa Tušnja Semir Bukvić.

"Svi znate da smo imali izuzetno tešku prethodnu sedmicu, ali mislim da pored toga smo se dobro pripremali i imali dobar trenažni proces tokom sedmice. Momci su svjesni važnosti utakmice. Naš cilj se zna, mi idemo na pobjedu i samo nas zanimaju tri boda. Da bi ostvarili taj cilj, svi koji izađu na teren moraju dati svoj maksimum i ponoviti pristup kao u utakmici protiv Sarajeva”, rekao je Ribić.

Sličnog mišljenja je i prvi golman tima sa Tušnja Semir Bukvić.

"Očekuje nas veoma važna i teška utakmica u nedjelju. Mi smo domaćini i sigurno preuzimamo ulogu favorita i sve osim 3 boda bi bio neuspjeh za nas. Igman je u ovoj polusezoni pokazao određeni kvalitet i sigurno da zaslužuju respekt. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi igramo kući i ponavljam sve osim tri boda za nas je neuspjeh. Uz božiju pomoć da odradimo sve što šef bude od nas tražio i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje”, završio je svoje izlaganje Bukvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno ono što raduje šefa stručnog štaba Slobode Adnana Jahića je da će imati sve fudbalere na raspolaganju, osim Adama Vošnjaka koji neće nastupiti u ovom susretu zbog tri žuta kartona.

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Igmana na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 13:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.