Mahmić: Vjerujem da ćemo povratkom na stadion u Konjicu obezbjediti cilj i osigurati opstanak u ligi
Mahmić je nakon povratka iz Slovenije postao jedan od igrača bez kojih šef stručnog štaba Igmana iz Konjica ne može zamisliti ekipu

Stoper Igmana iz Konjica i mladi reprezentativac BiH

Mahmić: Vjerujem da ćemo povratkom na stadion u Konjicu obezbjediti cilj i osigurati opstanak u ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Igmana iz Konjica u posljednjem kolu prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH gostovat će kod tuzlanske Slobode. To će biti duel dvije ekipe sa začelja tabele, a taj meč svakako od velike je važnosti kako za domaći tim, tako i za goste iz Konjica.

Igman kao novajlija u Premijer ligi ove sezone prikazao je u dosadašnjih 18 utakmica dobar nogomet i ekipa su koja igra otvoreno, za gol više, a svakako da je veliki hendikep za klub iz Konjica što ne igraju utakmice u svome Gradu nego na zamjenskom stadionu u Kaknju.

Jedan od standardnih igrača u ovoj sezoni je Azur Mahmić, 19-godišnji defanzivac koji je za SportSport.ba kazao nešto više o rezultatima Igmana u ovoj sezoni, utakmici posljednjeg kola, te pozivu u mladu reprezentaciju BiH.

"Imali smo veliki hendikep što ne igramo utakmice na svome stadionu, gdje bi uz pomoć publike sigurno imali četiri-pet bodova više na svome kontu. Bez obzira na sve pokazali smo da možemo igrati i nositi se sa svim ekipama u Premijer ligi, te da nismo slučajno u najvišem rangu nogometa u našoj zemlji. Nadam se na proljeće da ćemo igrati na svome stadionu, te da ćemo ostvariti naš cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u ligi", ističe Mahmić.

Posljednje kolo donosi duel protiv Slobode u gostima, to je duel trenutno dvije najslabije ekipe u ligi

"Mogu kazati da će četiri-pet ekipa biti u toj borbi za opstanak sve je to u nekoliko bodova razlike. Sloboda ima dosta kvalitetnih igrača, ali i oni kao i mi imaju problem što ne igraju na svome Tušnju. Nadam se da će moji igrači dati sve od sebe, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Nažalost za mene je ova polusezona završena, budući da sam u prošlom kolu dobio treći žuti karton", kaže bivši defanzivac Čelika, Mladosti i slovenske Mure.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojim igrama u ovoj sezoni izborio si poziv u mladu reprezentaciju BiH

"Vratio sam se na teren nakon neuspjele epizode u Sloveniji, odigrao sam standardno i zadovoljan sam svojim igrama, naravno da može još bolje. Drago mi je zbog poziva selektora Jankovića u mladu reprezentaciju, igrao sam za pionirsku, kadetsku i juniorsku selekciju BiH, a evo sada je stigao poziv i u mladu reprezentaciju, te se nadam da ću opravdati taj poziv i debitovati protiv Bugarske", kazao je za SportSport.ba mladi stoper Igmana iz Konjica, koji je skrenuo pažnju na sebe jer je za prvi tim Čelika debitovao sa svega 16 godina i devet mjeseci, te je postao jedan od trojice najmlađih igrača koji su zaigrali u seniorskoj ekipi Čelika.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi