Promjene u HŠK Zrinjski

Ko će na klupu Zrinjskog nakon Jakirovićevog odlaska? Rendulić glavni kandidat?

Haris Zilić

HŠK Zrinjski bi mogao u drugi dio sezone u Premijer ligi BiH ući sa novim trenerom. Posljednjih dana dosta se špekulisalo u medijima o odlasku Sergeja Jakirovića koji bi mogao na klupu Rijeke, a navodno Plemići već spremaju zamjenu.

Nakon što su hrvatski mediji donijeli informaciju o vjerovatnom dolasku Jakirovića u Rijeku, u gradu na Nerveti se počelo špekulisati sa imenom njegovog nasljednika.

Iako je do zvanične informacije teško doči, sto je i sasvim razumljivo, nekoliko imena se navodno nalazi na listi želja bh prvaka

Neslužbene informacije govore da je hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić (49) najozbiljniji favorit, no svakako da treba sačekati i službene informacije iz kluba.

Rendulić iza sebe ima tri samostalna angažmana, vodio je Istru, Šibenik i Goricu, a također je bio asistent u reprezentaciji Irana.

Na početku trenerske karijere bio je pomoćnik u Fooladu i Al-Arabiju.

Bilo kako bilo, sasvim sigurno će u Mostaru biti zanimljivo ovih dana.

Zrinjski za vikend u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine igra derbi protiv ekipe Borca.

Jakirović je najavio taj duel na press konferenciji.

"Marinović je stabilizovao Borac i podigao igru, u pobjedničkom su nizu i imaju dosta opasnih igrača koji nas mogu ugroziti. S te strane smo se pripremali, želimo anulirati njihove dobre stvari, a naše istaći kako bismo ih što više ugrozili. S optimizmom dočekujemo meč", rekao je Jakirović između ostalog u najavi derbija i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravili smo dobar posao u intezivnom periodu koji smo imali, uzeli smo puno bodova i došli na prvo mjesto. Držimo taj neki razmak, imamo i utakmicu manje, mada ona nije lagana jer se radi o gradskom derbiju u gostima. Želimo ostati na prvom mjesti."

Duel Zrinjskog i Borca igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.