Umjesto Samira Muratovića

Tuzla City ima novog sportskog direktora! · Saznajemo

Adnan Beganović

Tuzla City ima novog sportskog direktora. Njegovo ime je Ernad Husić, a na ovoj funkciji naslijedit će Samira Muratovića s kojim je klub raskinuo saradnju.

Loši rezultati, loše igre i usudili bismo se reći, nikad lošije odrađen prelazni rok, "natjerali" su čelnike Tuzla Cityja na velike promjene u sportskoj politici kluba.

City je ostao bez sportskog direktora Samira Muratovića s kojim je sporazumno rakinut ugovor, a u posljednjih nekoliko dana špekulisalo se sa imenom njegovog nasljednika.

No, danas GT Husića, pred kojim je zahtjevan posao u nadolazećem prelaznom roku.

Husić je sin počasnog predsjednika kluba i člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Azmira Husića što mu je veliki teret na leđima, no već nekoliko godina je vlasnik menadžerske agencije i dobro je upoznat sa stanjem u klubu, ali i bosanskohercegovačkom fudbalu.

Za SportSport.ba mladi sportski radnik je potvrdio da je imenovan za sportskog direktora i istakao je da je svejstan u šta se upušta ali i da vjeruje da će sa svojim saradnicima odraditi dobar posao.

"Istina je i mogu vam reći da sam već u velikim obavezama. Rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali, ali ne smijemo se mnogo osvrtati na prvi dio sezone. Biće promjena u ekipi i od toga ne bježimo. Fokus će biti i na mlade igrače jer naša želja je da u dogledno vrijeme u prvom timu bude što više mladih i igrača iz našeg pogona", kratko je za SportSport.ba istakao Husić.

Osim slaganja igračke križaljke novi sportski direktor će sa svojim saradnicima najvjerovatnije imenovati i novog šefa stručnog štaba s obzirom da je nekoliko sedmica prije kraja prvog dijela sezone zbog zdravstvenih razloga s klupe odustan bio Dragan Jović.

Još uvijek nema službenih informacija po pitanju Jovićevog ostanka ili odlaska iz kluba, no SportSport.ba saznaje da će Tuzla City u drugi dio sezone ući sa novim trenerom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo i da je Tuzla City prvi dio sezone završila na skromnom 8. mjestu tabele sa samo 21 osvojenim bodom te da je bliže opasnoj zoni nego mjestu koje vodi u Evropi.

No, nema panike u klubu. Svjesni su da je ljetos napravljeno nekoliko grešaka po pitanju igračkog kadra i vjeruju da im se u budućnosti nešto slično neće ponoviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.