Bagarić pogodio za pobjedu Širokog i fenomenalan kraj 2022. godine

Slavili protiv Tuzla Cityja

Bagarić pogodio za pobjedu Širokog i fenomenalan kraj 2022. godine

E. Oštraković

Svoju posljednju utakmicu u ovoj godini odigrali su Široki Brijeg i Tuzla City, a minimalnu pobjedu od 1:0 ostvarila je domaća ekipa.

Bili su domaćini na ovoj utakmici blagi favoriti, te su na kraju uspjeli da upišu veoma važnu pobjedu i nova tri boda na svoj konto.

Sve što smo u prvom poluvremenu vidjeli bili su žuti kartoni i nekoliko prilika na obje strane, ali golova nije bilo.

Domaća ekipa je u prvom poluvremenu bila nešto konkretnija, ali ni gosti iz Tuzle se nisu samo branii, te su pokušali postići gol.

Jedini gol viđen je u 60. minuti utakmice, a strijelac je bio Bagarić koji je tako svojoj ekipi donio tri boda na ovoj utakmici.

I u drugom poluvremenu je viđeno mnogo šansi, posebno pred golom Tuzla Cityja, ali na kraju je viđen samo jedan gol na ovom susretu.

Oglasi

Široki Brijeg će tako 2022. godinu završiti na drugom mjestu sa 36 osvojenih bodova, te će u drugom dijelu biti ozbiljan kandidat u borbi za titulu.

Sa druge strane Tuzla City je potpuno razočarala jer se očekivalo dosta više od ove ekipe, posebno nakon pojačanja koja su doveli.

Ekipa Tuzla Cityja se nakon devetnaest odigranih kola nalazi na osmom mjestu sa 21 osvojenim bodom, što je samo četiri više od ekipe Igmana koja se nalazi u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći i to da Tuzla City ima utakmicu više od posljednjeplasirane tri ekipe, te ćemo vidjeti kako će se na kraju završiti ova kalendarska godina za njih.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi