ABA liga /Dragana Stjepanović

Nova pobjeda u ABA 2 ligi

Široki bez većih problema savladao Pelister

Emir Dindić

U okviru 3. kola ABA 2 lige košarkaši Širokog  odigrali su svoj susret u Sarajevu, protiv ekipe Pelistera. Na kraju predstavnik Bosne i Hercegovine upisao je sigurnu pobjedu rezultatom 83:73. 

Prvi period nešto bolja igra košarka Pelistera, pa je nakon 10 minuta igre rezultat glasio 25:22 u korist predstavnika Sjeverne Makedonije. Košarkaši Širokog u drugom periodu prikazuju nešto bolju igru te ovu dionicu igre dobijaju sa 16:15.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 40:38 u korist Pelistera.

Nastavak susreta u potpunosti pripada košarkašima Širokog koji treći period dobijaju sa 22:18, te nakon 30 minuta igre imaju prednost od 60:58.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kako su počeli sa trećim periodom, tako su nastavili i u četvrtom sa sjajnom igrom prvenstveno u odbrani te su, i posljednju dionicu ovog susreta dobili sa 23:15, te na kraju ostvarili zasluženu pobjedu rezultatom 83:73.

Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mislav Brzoja sa 27 poena, dok ga je odlično pratio Daishon Knight sa 16 poena. Bolji od ostalih u redovima tima iz Bitolja bili su bivši košarkaš Slobode Sead Hadžifejzović sa 20 poena, dok ga je odlično pratio Nedim Mustafica sa 16 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.