Zakarić napušta Borac nakon pola godine provedene u Banjoj Luci.

Nakon Begića još jedan odlazak

Osipa se igrački kadar Borca: I Zakarić napustio Banja Luku

E. Ganibegović

Danas su otvorena vrata u Borcu, ali u izlaznom smjeru. Nakon Amara Begića klub je napustio i Goran Zakarić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić danas je, po drugi put u karijeri, napustio banjalučki Borac.

Zakarić se ljetos vratio u ovaj klub iz Al-Medine gdje se nije naigrao, a minule polusezone je u dresu Borca nastupio na 18 utakmica i postigao dva gola uz tri asistencije u svim takmičenjima.

Iako je ugovor s klubom iz Platonove imao do kraja sezone, već u januaru će biti slobodan da potraži novi klub, a vidjet ćemo da li će ostati u Bosni i Hercegovini ili će se ponovo okušati u inostranstvu.

Goran Zakarić je karijeru počeo u Kozari u rodnoj Gradišci, zatim je igrao za Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan i Craiovu, te pomenutu Al-Medinu i Borac.

U dresu s nacionalnim grbom nastupio je 11 puta, bio član generacije koja se plasirala po prvi put u A diviziju Lige nacija, ali se u strijelce nikada nije upisao.

Podsjećanja radi, danas je ugovor s Borcem raskinuo i Amar Begić, a očekuje se još odlazaka iz banjalučkog kluba koji bi na proljeće mogao izgledati potpuno drugačije nego sada.

Begić je dogovorio raskid sporazumni saradnje sa Banjalučanima i sada će krenuti u nove izazove, a too je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je. Raskinuo sam ugovor, ljudi su mi izašli u susret", kazao nam je Begić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrijeme je da idem dalje, vrijeme je za neke nove izazove. Mislim da je vrijeme za, prije svega, inostrani angažman. Hvala klubu i navijačima na svemu što smo prošli zajedno u proteklom periodu".

Vidjet ćemo kako će na proljeće izgledati Borac i da li će biti konkurentan u borbi za Evropu kao što je to ove jeseni bio slučaj. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.