Ovako poštenu izjavu kao od trenera FK Borac Vinka Marinovića odavno nismo čuli
Utakmicom Zrinjski - Borac (1:0) okončan je prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon kojeg Zrinjski ima tri boda prednosti u odnosu na Široki

Nakon poraza u Mostaru

Ovako poštenu izjavu kao od trenera FK Borac Vinka Marinovića odavno nismo čuli

M. Šljivak

Zrinjski je u posljednjem susretu jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u Mostaru savladao velikog rivala Borac s 1:0.

Jedini gol na meču Zrinjskog i Borca postigao je Hrvoje Barišić u 55. minuti. Gostima nije pomoglo ni to što su gotovo 40 minuta imali igrača više.

Na kraju u nervoznom finišu domaći slave pobjedu kojom trener bh. prvaka Sergej Jakirović može biti itekako zadovoljan.

"Prezadovoljan sam. Moji igrači su heroji. Ovo je vrhunska prezentacija, nisu imali šut na gol. Pokazali smo karakter i zajedništvo. Čestitam mom timu. Zaslužena pobjeda i jako dobra igra", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović bi mogao napustiti klupu Zrinjskog nakon ove utakmice, a navodno bi mogao preuzeti HNK Rijeka

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo previše. Razlog je možda i to što je domaći sastav igrao oslabljen.

"Ima detalj u prvom poluvremenu koji bi možda prelomio prvo poluvrijeme još prije (penal). Pokazali smo dobru širinu, nije lako upasti u prvih 11, ali momci su pokazali da ko god upadne da ima kvalitet", istakao je Jakirović.

Oglasi

Ne zna se još uvijek je li ovo bio posljednji meč 45-godišnjeg Mostarca na klupi Plemića jer se on uveliko povezuje s odlaskom iz kluba.

Hrvatski mediji tvrde da je blizu preuzimanja HNK Rijeka, a povezivao se i s ekipom Gorice. Ostaje nam da vidimo šta će se zaista desiti.

Trener Borca Vinko Marinović je nakon utakmice pošteno je priznao da njegov tim nije napravio ništa i da je zaslužio poraz.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Dozvolili smo im da povedu s igračem manje i to je presudilo. Nismo napravili ništa, tako da kad ništa ne napravite, dođe poraz".

Vinko Marinović je na klupu FK Borac sjeo krajem agusta ove godine i ukupno je ovaj tim vodio u 12 utakmica.

Njegov učinak u dosadašnjem dijelu sezone je osam pobjeda, dva remije i dva poraza, što je više nego dobar učinak s kojim se umiješao u borbu za sami vrh tabele.

Podsjetimo, ovaj stručnjak je i ranije vodio Borac, a zatim još Zrinjski i Sarajevo te mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski polusezonu završava na prvom mjestu tabele s 39 bodova i utakmicom manje. Borac je treći s 33 osvojena boda i prvenstvo bi do kraja moglo biti veoma zanimljivo.

Plemići drugi dio sezone otvaraju gostujućim duelom protiv FK Sarajevo, dok će Borac dočekati Široki Brijeg.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Tako im je bilo na mnogim utakmicama ali su imali Gigovica Bilbiju i slicne njima..pa kada pogledate tabelu i vidite da su treci na tabeli onda je jasno da je ova lihga za izbjegavanje..Treci na tabeli Zrinnjski bez 4 najbolja j najstandardnina igraca akoro cijelo poluvrijeme s igraceem vise sa svoim sudijom Kazlagicem i ne mogu doci do gola ..e to je realnost ove ekipe i da im nije bilo tih sudija bili bi u rangu Leotara Slobode...
5 2
nakopitam
Najveci gospodin u PL i najbolji BH trener!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi