Na Vrbasu spremaju totalni remont tima

Ćoriću istekao ugovor s Borcem, najvjerovatnije napušta Banja Luku?

Haris Zilić

Nastavlja se rasipanje igračkog kadra u FK Borac koji će u drugu polusezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine ući u dosta drugačijem rosteru. Ovo svakako garantuje zanimljivu zimu kada je u pitanju klubu sa Vrbasa, posebno na polju transfera.

Blizu rastanka sa FK Borac je i Dino Ćorić kojem ističe važeći ugovor 31.12.2022. godine pa bi i bivši fudbaler Širokog mogao u potragu za novom sredinom.

Borac je imao dosta turbulentnu jesen na rezultatskom planu i čini se da su spremni na totalne promjene ove zime.

Kada je u pitanju Ćorić on je za Borac ove polusezone odigrao osam utakmica u Premijer ligi BiH i jednu utakmicu u kvalifikacijama za UEFA konferencijsku ligu.

Ugovor sa timom iz Banja Luke već su raskinuli Amar Begić i Goran Zakarić, a klub bi mogli napustiti i fudbaleri koji došli iz Srbije ovo ljeto.

Dovođenjem Nenada Lalatovića na klupu u Borcu su u novu sezonu ušli sa dosta ambicija, dovedeno je i niz igrača iz Srbije i to na zahtjev karizmatičnog trenera koji se u BiH i nije proslavio.

Velikan iz Platonove je šokantno ispao u Konferencijskoj ligi od ekipe sa Farskih ostrva. Uspješnija je bila ekipa B36 Torshavn. Već tad se mogao naslutiti neuspjeh Lalatovićeg mandata. Lalatović je otišao krajem augusta poslije niza slabih rezultata, a igrači su tada kažnjeni novčano i to čak sa 30% mjesečnih primanja. Presudan je bio poraz od Leotara u Bosanskom Novom.

Na klupu je stigao Vinko Marinović koji je svojim iskustvom, redom i disciplinom uspio podignuti ekipu za (ne)zadovoljavajuće treće mjesto na kraju polusezone.

Između ostalih iz Srbije su stigli Nedjeljko Piščević, Nikola Andrić, Nikola Ninković, Marko Gajić i Milan Spremo, a teško je vjerovati da će na proljeće svi od njih nositi dres Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, FK Borac očekuje totalni remont tima na zimskoj pauzi i vidjet ćemo kako će izgledati u proljetnom dijelu sezone gdje sigurno imaju visoke ambicije.

Borac je polusezonu okončao na trećem mjestu sa 33 boda, šest bodova manje od lidera i aktuelnog prvaka ekipe Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.