Osipa se igrački kadar Borca: I Zakarić napustio Banja Luku
Zakarić napušta Borac nakon pola godine provedene u Banjoj Luci.

Nakon Begića još jedan odlazak

Osipa se igrački kadar Borca: I Zakarić napustio Banja Luku

E. Ganibegović

Danas su otvorena vrata u Borcu, ali u izlaznom smjeru. Nakon Amara Begića klub je napustio i Goran Zakarić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić danas je, po drugi put u karijeri, napustio banjalučki Borac.

Zakarić se ljetos vratio u ovaj klub iz Al-Medine gdje se nije naigrao, a minule polusezone je u dresu Borca nastupio na 18 utakmica i postigao dva gola uz tri asistencije u svim takmičenjima.

Iako je ugovor s klubom iz Platonove imao do kraja sezone, već u januaru će biti slobodan da potraži novi klub, a vidjet ćemo da li će ostati u Bosni i Hercegovini ili će se ponovo okušati u inostranstvu.

Goran Zakarić je karijeru počeo u Kozari u rodnoj Gradišci, zatim je igrao za Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan i Craiovu, te pomenutu Al-Medinu i Borac.

U dresu s nacionalnim grbom nastupio je 11 puta, bio član generacije koja se plasirala po prvi put u A diviziju Lige nacija, ali se u strijelce nikada nije upisao.

Oglasi

Podsjećanja radi, danas je ugovor s Borcem raskinuo i Amar Begić, a očekuje se još odlazaka iz banjalučkog kluba koji bi na proljeće mogao izgledati potpuno drugačije nego sada.

Begić je dogovorio raskid sporazumni saradnje sa Banjalučanima i sada će krenuti u nove izazove, a too je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je. Raskinuo sam ugovor, ljudi su mi izašli u susret", kazao nam je Begić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrijeme je da idem dalje, vrijeme je za neke nove izazove. Mislim da je vrijeme za, prije svega, inostrani angažman. Hvala klubu i navijačima na svemu što smo prošli zajedno u proteklom periodu".

Vidjet ćemo kako će na proljeće izgledati Borac i da li će biti konkurentan u borbi za Evropu kao što je to ove jeseni bio slučaj. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a1ska
Da li Gigović i Kazlagić ostaju u Borcu?
9 1
rodjak
bitno je da Giga centarfor ostaje uz "Malog Arkana" u savezu nista im drugo ne treba
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi