Foto: Screenshot

Neće na Koševo

Zekić jasno i glasno rekao šta ima o Sarajevu, a to bi moglo značiti samo jedno

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo u potrazi je za novim trenerom koji bi Bordo tim predvodio u proljetnom dijelu sezone. Možda se ne zna ko će biti novi trener, ali zna se ko neće - Zoran Zekić. 

Trenutno je pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a FK Sarajevo je bez trenera.

Feđa Dudić je digao sidro nakon ispadanja u šesnaestini finala Kupa BiH od NK Čelik, a privremeno je ekipu vodio Emir Obuća.

Tim s Koševa sada je u potrazi za novim trenerom, a imena koja se najviše spominju i povezuju sa Sarajevom su Zoran Zekić i Robert Prosinečki.

Trenutno je Prosinečki najozbiljniji kandidat, s obzirom na to da je Zekić potvrdio da ostaje u Slaven Belupu.

"Tu sam. Ne idem nigdje. Upita ima dosta, bilo je tri ponude u ovom periodu. Tu sam, mogu samo reći da je to plod našeg rada i svih ljudi u klubu, da ipak se nešto prepoznaje. To je normalan tok, životni, fudbalski.

Bit će toga još, za sada sam tu. Nisam ja o tome ni razmišljao, niti sam razgovarao. Ako neko zove, samo sam se zahvalio, nisam pregovarao", kazao je Zekić.

Dio na kojem o tome govori možete čuti na 07:45 priloženog videozapisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prosinečkog što se tiče, on je bez kluba još otkad je napustio slovenačku Olimpiju, a osim s FK Sarajevo povezuje se s FK Novi Pazar.

Sarajevo je imalo jaku lošu polusezonu i završilo je tek na petom mjestu s 25 bodova, a vidjet ćemo može li ih Prosinečki ili neko drugi odvesti u Evropu, jer je titula miljama daleko. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.