Sarajevo u "komšiluku" dobilo konkurenciju: Prosinečki je u pregovorima s još jednim klubom

Koga će na kraju preuzeti?

Sarajevo u "komšiluku" dobilo konkurenciju: Prosinečki je u pregovorima s još jednim klubom

E. Škorić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki našao se na meti nekoliko regionalnih klubova.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac od ljeta je slobodan kako je raskinuo ugovor sa ljubljanskom Olimpijom, a u 2023. godinu bi trebao da uđe kao zaposlen, samo je pitanje gdje nastavlja svoju trenersku karijeru.

Jutros se pojavila vijest da je u pregovorima sa Fudbalskim klubom Sarajevo, ali bh. tim nije jedini koji nastoji da ga angažuje, pošto srbijanske Novosti donose informaciju da se u igru uključio i tamošnji superligaš Novi Pazar.

Klub je navodno obavio prve razgovore sa hrvatskim stručnjakom, koji će kroz nekoliko dana, kada odmeri druge ponude koje ima na stolu, donijeti konačnu odluku o konačnoj destinaciji na kojoj će nastaviti karijeru.

Prosinečki je u Srbiji već radio i to kao trener Crvene zvezde, za koju je kao igrač pisao historiju, a trenirao je još i Denizlispor, Kayserispor i bio je selektor Azerbejdžana.

Novopazarce je na početku sezone vodio Vladimir Gaćinović, ali se povukao zbog privatnih problema, pa je klub preuzeo nekadašnji nogometaš Partizana Damir Čakar.

Čini se da je Čakar bio zamišljen kao privremeno rješenje jer u Novom Pazaru uveliko rade na angažovanju novog trenera, kao što to čine i na Koševu.

Sarajevo je peto u Premijer ligi i to se smatra katastrofalnim u bordo taboru, dok su Novopazarci za sada zadovoljni šestim mjestom, iako su u jednom trenutku bili lideri ispred Zvezde i Partizana.

I dok se kao trener može pohvaliti brojnim uspjesima, nije ih previše imao kao trener. Sve što je do sada uspio je osvajanje Kupa Srbije sa Zvezdom u sezoni 2011/12.

Top Komentari

Husrefbeg22
Nemoj samo na Kosevu zavrsiti! Poslije velikih imena Kodre, Jarnija i Jesica ne trebaju nam zvijezde jer je njihov rad katastrofa. Trebaju nam radnici na terenenu koji poznaju BiH fudbal. Ako Mirza Varesanovic nije dobar, onda je tu Osim. Ako ni on nije dobar onda uzmite po meni ove godine najuspjesnije trenere kao sto su treneri Sloge iz Doboja, Posusja, Leotara i Goska-a . Bilo ko od njih je bolji od ovoga debelog pusaca.
2 0
pjanke.sa
Molim bracu iz Novog Pazara da ga uzmu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi