Sjednica će sutra biti održana u prostorijama KSBiH od 13 sati, a na dnevnom redu bit će sedam tačaka

Sjednici će prisustvovati Razija Mujanović i Vedran Princ

Sutra sjednica UO KSBiH, Čolan ne ostaje na poziciji generalnog sekretara?

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što se krajem prošlog mjeseca digla velika prašina oko Košarkaškog saveza BiH, te relacije i međusobne optužbe na relaciji Amer Čolan- Razija Mujanović, sutra će se održati sjednica Upravnog odbora KSBiH.

Sjednica će biti održana u 13 sati u prostorijama Saveza, a predsjednik KS BiH, Boris Spasojević je za dnevni red predložio sedam tačaka od kojih izdvajamo izbor predsjednika i dva potpredsjednika Upravnog odbora, izvještaj sa Svjetskog prvenstva za žene (Razija Mujanović), izvještaj sa Evropskog prvenstva za muškarce (Vedran Princ), status generalnog sekretara Amera Čolana, te izbor radnik i privremenih tijela saveza.

Sigurno da će na sjednici sutra biti dosta burno budući da će na istoj prisustvovati Razija Mujanović i Amer Čolan, a kako saznajemo generalnom sekretaru ističe ugovor krajem ove godine, te ne postoji volja velike većine članova UO da on ostane na toj poziciji i u narednom periodu.

Nema sumnje da nas očekuje dosta burna sjednica, gdje će se mnoge stvari razjasniti, te se upoznati javnost o mnogim stvarima. Kada je Mirza Teletović preuzeo funkciju predsjednika KSBiH činilo se da košarka ide uzlaznom putanjom, svakako tu su bili i odlični rezultati muške i ženske seniorske reprezentacije pod vodstvom Vedrana Bosnića i Gorana Loje, a kasnije je to krenulo sve nekako silaznom putanjom, te polako na površinu izlaze mnoge negativne stvari koje su se do sada držale "ispod tepiha".

Zaista u KSBiH trebaju ljudi koji će raditi za dobrobit košarke, tu se misli na sve one koji su u i oko KSBiH. Toliko potencijala ima u bh. košarci, samo je potrebno obezbjediti bolje uslove, te raditi na unaprjeđenju košarke, a ne na njenom degradiranju ili na ostvarenju ličnih interesa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.