FOTO: FK Tuzla City

Povratnik u redove Tuzlaka

FK Tuzla City ozvaničio transfer

Haris Zilić

Bh. premijerligaši veoma su aktivni krajem 2022. godine, tako su i u KF Tuzla City ozvaničili transfer. Riječ je o povratniku u plavi dres.

Dres Tuzlaka u drugom dijelu sezone nostit će Eldin Hasanbegović.

Pomenuti fudbaler dolazi iz redova dobojske Sloge za koju je igrao u jesenjem dijelu premijerligaške sezone.

FK Tuzla City potvrdio je pomenuti transfer na svojoj zvaničnoj web stranici.

"Prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku je Eldin Hasanbegović!

Ovaj 22-godišnji defanzivac vraća se u plave redove nakon sto je polusezonu proveo u Slogi iz Doboja, gdje je upisao 13 nastupa.

Hasanbegović je prošao omladinsku školu Gradine i Slobode, a potom je potpisao trogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem, odakle je poslan na dvogodišnju posudbu u Gradinu, s kojom je izborio povratak u 1.ligu FBiH.

– Drago mi je da sam se ponovo vratio u Tuzla City. Do sada nisam dobivao ovdje priliku i nisam imao mogućnost da se dokažem. Nadam se da ću je sad dobiti u pravom smislu kako bi dokazao da vrijedim, kazao je Hasanbegović.

Ugovor s ovim defanzivcem je potpisan na tri godine", stoji u saopštenju FK Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City je jesenji dio sezone okončao na osmoj poziciji sa 21 bodom što je daleko od ambicija kakve su imali na početku sezone.

U prvom kolu nastavka krajem februara, tačnije u 20. kolu Tuzla City će dočekati tim Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.