Milenko Bošnjaković novi trener Tuzla Cityja!

Vraća se u bivši klub

Milenko Bošnjaković novi trener Tuzla Cityja! · Zvanično

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Pred početak priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine čelnici Tuzla Cityja odlučili su imenovati novog trenera, a to je Milenko Bošnjaković.

Tuzla City je imao odličan početak sezone u Premijer ligi i ostvario je nekoliko dobrih rezultata, ali kako je sezona odmicala tako su rezultati bili sve lošiji.

Na kraju su čelnici kluba s Tušnja odlučili da se zahvale na saradnji Draganu Joviću i izaberu novog trenera.

S ovim klubom povezivalo se nekoliko trenerskih imena, a na kraju su se u Tuzla Cityju odlučili da trenersku klupu preuzme Milenko Bošnjaković.,

"Bit će ovo treći mandat Bošnjakovića u našem klubu, koji će imati zadatak da vrati ekipu u gornji dom premijerligaške tabele, te da također kroz Kup pokuša izboriti nastup na evropskoj sceni. Nakon što je nekoliko igrača raskinulo ugovore, cilj ovog dvojca bit će da što prije pronađu adekvatne zamjene i pojačanja koja će biti u stanju da ekipu vrate tamo gdje joj je i mjesto", saopštili su iz ovog kluba.

Bošnjaković je dobro poznato trenersko ime u BiH, a prethodni angažman ovaj stručnjak imao je na klupi Budućnosti iz Banovića.

Oglasi

Ovaj 54-godišnjak i ranije je bio na klupi Tuzla Cityja koji je vodio u dva navrata. Prvi put to je bilo od ljeta 2014. godine do februara 2016. godine, a još je u Tuzla Cityju bio kratko 2019. godine.

Pored Tuzla Cityja i Budućnosti ovaj trener je u dosadašnjoj karijeri trenurao još Radnički iz Lukavca, Slaven, Slobodu, Drinu i Zvijezdu 09.

Tuzla City je jesenji dio sezone završio sa četiri uzastopna poraza te je vrha tabele ekipa pala u donji dio sa 21 bodom iz 19 utakmica.

Sigurno je da je pred Bošnjakovićem veliki posao u drugom dijelu sezone, ali i da će biti dosta promjena ove zime kada je igrački kadar u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, klub s Tušnja potvrdio je i da su dobili novog sportskog direktora, a ovu funkciju će obavljadi Ernad Husić koji dolazi umjesto Samira Muratovića.

Što se tiče stručnog štaba kojeg će Bošnjaković imati na raspolaganju on će biti poznat u narednim danima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Nije ovo klub sa Tusnja, nego iz Simin Hana. Malo se informirajte prije nešto napišete
3 0
pjanke.sa
Ovi bas hoce da ispadnu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije