Ostali grijači guma

Vozači zadržali grijače guma

M. Maksimović

Iako je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) insistirala na zabrani grijača guma od sljedeće sezone Formule 1, oni će se koristiti  i u 2009. godini...

FIA želi istodobno smanjiti visoke troškove i povećati sigurnost vozača, ali upravo zabranom grijača bi napravili kontraefekt. Udruženje vozača (GPDA) je više puta upozoravalo da se sa hladnim gumama povećava mogučnost izlijetanja. sudara i sličnih nesreća, te zbog  toga grijače nikako ne bi smjeli izbaciti iz upotrebe. Uz to, naredne sezone se u Formulu 1 vraćaju ''slick'' gume, odnosno gume bez utora, i niko nije siguran kako će se one ponašati bez zagrijavanja prije postavljanja na bolide.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.