Stigao je iz FK Sarajevo

Kapić nije mogao ni zamisliti šta će se o njemu pisati nakon samo par mjeseci u Ukrajini

Samir Mlaćo
Odlazak u ukrajinski Kryvbas bio je pravi potez za bh. internacionalca Rifeta Kapića (27).

Odlazak u ukrajinski Kryvbas bio je pravi potez za bh. internacionlca Rifeta Kapića (27).

Kapić je napustio FK Sarajevo nakon promašenog penala protiv FK Sloboda (0:0), kada mu je u posljednjim momentima meča namjeru pročitao golmana Tuzlaka Semir Bukvić.

Ubrzo nakon toga se oglasio i jasno kazao da definitivno odlazi i poželio je bordo klubu sve najbolje, kao i njegovim navijačima.

Špekulisalo se gdje će nastaviti karijeru, odabrao je Ukrajinu i brzo opravdao očekivanja.

U prvom meču ponio je epitet igrača kola, a iz kluba su ga i sada odlučili javno pohvaliti.

“Kapić se pridružio tokom sezone i od prvog meča postao jedan od naših glavnih igrača. Proveo je na terenu sve borbe, pa ne čudi da je među najboljim nogometašima u ligi po nekoliko statističkih brojki“, stoji u objavi FC Kryvbas.

Kada je stigao Kapić u Kryvbas situacija za ovaj klub nije bila dobro, no brzo su proigrali i sada došli na sjajnu osmu poziciju. Dao je veliki doprinos, a posebno se ističe tačnost pasova, tačnije kreirao je najviše velikih šansi u ligi, pa i ne čude brojne pohvale.

U istome je čak i ispred člana Shakhtara Mykhaila Mudryka za kojeg se otimaju brojni evropski velikani.

Čini se da će Mudrikov novi klub biti Arsenal koji nudi 85 miliona eura za ukrajinskog dragulja, a jučer su se pojavile informacije da je on čak snimljen u Londonu.

Kada je Kapić u pitanju, on će vrlo vjerovatno ostati u Ukrajini. Novi izazovi ga očekuju od marta ove godine kada se igraju susreti 16. kola u Ukrajini.

Rival njegovom timu će biti Kolos.

Kapić je prije FK Sarajevo nastupao za Paderborn, Sheriff, Grasshopers, Goricu, Varnsdorf, Istru 1961...

Ovaj rođeni Cazinjanin u dosadašnjoj karijeri osvojio je pet trofeja, tri sa FK Sarajevo, te dva sa moldavskim Sheriffom iz Tiraspora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.