Iako im Rusija razara domovinu, Shakhtar pravi transfer snova: Arsenal podebljao ponudu za Mudryka
FOTO - EPA

Uskoro bi sve trebalo biti zvanično

Iako im Rusija razara domovinu, Shakhtar pravi transfer snova: Arsenal podebljao ponudu za Mudryka

Adnan Beganović

Arsenal svim silama želi dovesti ukrajinskog dragulja iz Shakhtara. Nakon što ih je Shakhtar odbio, Topnici su podebljali ponudu za Mudryka.

Velika nada ukrajinskog fudbala, igrač Shakhtara, Mykhailo Mudryk, nalazi se na meti lidera Premiershipa, Arsenala.

Topnici su prije nekoliko dana poslali i zvaničnu ponudu na adresu ukrajinskog kluba vrijednu 55 miliona funti uz određene bonuse, no istu je Shakhtar odbio.

No, ako je vjerovati otočkim medijima, Arsenal nije odustao i već je poslao novu ponudu. Iznos koji je Arsenal ovaj put ponudio nije poznat, ali pretpostavlja se da je blizu 85. miliona eura, koliko zapravo Shakhtar traži za svog dragulja.

Očekuje se da ukrajinski klub prihvati novu ponudu Arsenala te da se transfer realizuje jer igrač je već dogovorio sve lične uslove sa liderom Premieshipa.

Ugovor bi trebao biti potpisan na pet godina, a treba dodati da je prije nekoliko dana o mogućem transferu govorio o Mudryk.

Oglasi

"Kada sam saznao koliko novca žele za mene, nisam bio iznenađen, bio sam šokiran. Imam ugovor od nekoliko godina ovdje, dajem sve od sebe. Ali svakome je san da zaigra za neki od najvećih klubova na svijetu, te najjačih liga na svijetu. Ni ja nisam izuzetak", rekao je nedavno Mudryk, te je nastavio:

"Siguran sam da niko neće kupiti igrača iz ove lige za 100 miliona eura. Neću kriti da sam jako uzrujan zbog svega toga. To je previše. Neću reći da su mi snovi ubijeni, ali sve je sada poljuljano", završio je Mudryk.

Inače, ovaj 21-godišnji fudbaler igra na poziciji krila, a za Shakhtar je ukupno odigrao 44 utakmice uz učinak od 12 pogodaka i 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim za trofejni ukrajinski klub nastupao je još i za Desnu i Arsenal iz Kijeva, no u 21. meču za ova dva kluba nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Za nacionalnu selekciju je odigrao osam utakmica. Još uvijek čeka na prvi pogodak, dok je za mladu reprezentaciju Ukrajine odigrao 16 utakmica uz tri postignuta pogotka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi