Irfan Hadžić se juče razišao sa Zrinjskim, već danas potpisao za Tuzla City.

Nakon razlaza sa Zrinjskim

Irfan Hadžić ima novi klub u Premijer ligi

Eldar Ganibegović

Nakon godinu dana Irfan Hadžić je napustio Zrinjski, no ostaje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već od danas ima novi klub.

HŠK Zrinjski jučer je potvrdio sporazumni raskid saradnje s napadačem Irfanom Hadžićem.

Ovaj 29-godišnji napadač neće daleko od Mostara. Skoknuo je do Tuzle i karijeru će nastaviti u Cityju.

Hadžić je s tuzlanskim timom potpisao ugovor na dvije godine i predvodit će napad ovog kluba u nastavku sezone.

"Radujem se dolasku u Tuzla City. Ovo je za mene jedan novi izazov. Željan sam golova i novih dokazivanja", kazao je Hadžić.

Njegov novi tim nalazi se na osmom mjestu prvenstvene tabele s 21 bodom i bit će veliki izazov i postignuće ukoliko se dignu i drugu sezonu u nizu izbore Evropu.

Hadžić je ove sezone nastupio pet puta u dresu s lentom. U Premijer ligi nije bio efikasan, dok je na jednoj utakmici u Kupu postigao gol i upisao asistenciju.

Vrijeme koje je proveo u Zrinjskom svakako mu je obilježilo karijeru, jer je osvojio do sada svoj jedini trofej, titulu prvaka naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Hadžić je dijete Olimpika, a igrao je još za Zulte Waregem, VIT/AGOVV, Inter Zaprešić, Zlate Moravce, Royal Antwerp, Hamme, Celje, Radnik, Akhisarspor i zagrebačku Lokomotivu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je dva nastupa uz četiri utakmice za juniorsku selekciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.